Grilování - uzení
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
host - 173.116 (?), 12.12.2007 20:54
Dobrý den. Náhodou při hledání vhodného typu motorové pily jsem narazil na vaše problémy s uzením. Doporučuji vám nahlédnout do nějaké odborné literatury. Ono totiž dobře vyudit masíčko to je kumšt ale můžu vám říci že už to docela obstojně umím a hlavně jsem prostudoval dostupnou literaturu a vybral jsem si z toho dost důležitých poznatků jako je kvalita a vlhkost dřeva a ale i kvalitní technologiský postup při nakládání masa a jeho teplota, množství soli, skladování a příprava před vlastním uzením. To jsou tak důležité věci že si to ani neumí dost lidí představit. Potom i výsledný produkt je úplně o něčem jiném. Dále mohu poradit že před vlastním uzením já dávám maso prohřát do teplé vody ale bez soli, ona se vám alespoň vymáčí přebytečná sůl z masa ven a mochám ho pouze oschnout a pověsím ho do vyhřáté udírny. Do dalšího uzení mnoho zdaru a donrou chuť. Zdeněk
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 100.1 (?), 21.3.2008 12:36
No zpravidla je to tím, že zděná udírna se hrozně dlouho ohřívá na "provozní" teplotu, pak dochází k jevu, že se na mase sráží vlhkost a dehtuje.Doporučil bych jí vyložit dřevem.
M. z Klecan
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 216.184 (?), 18.5.2008 14:18
Dobrý den,
Mám problém co se týče s uzením masa poprvé jsem udil na cca 1 rok suchém jabkovém dřevu s kůrou. kuřecí stehna, maso bylo štiplavě nakyslé. letos jsem se opět pokoušel udit, tentokráte na třešni a švestce bez kůry a maso bylo opět nakyslé. Udírnu mám dřevěnou cca 3m od ohniště. Jako kouřovod od topeniště jsem použil kameninových trub, jednu na ležato a jednu na stojato. Nemyslím si ale že by tu chtut mohla zbůsobit ta kamenina s glazurou :(. Maso nakládám standartním způsobem. Udil jsem teplotou 40-60 stupňů. Myslíte že je chyba v rok starém dřevě nebo ta kamenina? Děkuji za pomoc zoufalý Roman
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|