Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Krby, grily a udírny > Grilování - uzení

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...>   

Grilování - uzení


host - xxx.xxx.109.155 (?)
4.6.2007 13:54
Tento příspěvek (zjistit adresu)
Prosím, máte někdo zkušenost s uzením sýru v udírně? Prosím o radu. Zkoušela jsem - sýr jsem nakrájela+nakrájenou šunku, dala do plátna a zavěsila na cca 2 hod. do udírny. Chuťově to bylo skvělé, ale dosti nevzhledné, nějak se to "nespojilo", takže si každý natočil na vidličku. Domnívám se, že jsem to přehnala s tou šunkou. Můžete mi někdo napsat své zkušenosti? Díky
Připojit reakci   
Partnerem sekce je GrilyKrby.cz - první Weber World v ČR
   

Grilování - uzení


vyslouzil (17608), 4.6.2007 17:06
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kdysi jsem tak udíval  často - tvrdý sýr max 30% na kostky 2x2 cm, k tomu salám Junior taky na kostky  - 30 dkg salámu na kilo sýra (jistě by šla i šunka). Zamíchané (příp. s kořením) se to vložilo do silonové punčochy - zhruba kilové kusy. Důležité je hlídat teplotu, aby se sýr spojil a přitom nevytekl. Za 1,5 - 2 hodiny byl sýr kapkového tvaru vyuzený i spojený, chutnalo to skvěle.  Kdo se bojí, může použít salámové střevo, z něj sýr nevyteče, ale čas uzení je delší a kvalita sýra se mi zdála horší.
   Při současné prohibiční ceně tvrdého sýra uzení ztrácí své kouzlo.

Připojit reakci
      

Grilování - uzení


Jarda-XXL (34) - xxx.xxx.209.40 (?), 9.10.2007 10:24
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ahoj, zkus to na chvilku kolem 120°C. Mě se spojí dobře, zatím se mi to nikdy nerozteklo.
Obrázky:
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Připojit reakci
         

Grilování - uzení


host - xxx.xxx.154.56 (?), 9.10.2007 10:33
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Muzu se zeptat na tu udirnu? Je delana nebo kupovana? Pripadne planek by nebyl?  :-)

Diky

Připojit reakci
            

Grilování - uzení


Jarda-XXL (34) - xxx.xxx.209.40 (?), 9.10.2007 10:54
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Udírnu jsem stavěl já, je vysoká 210 cm a 60x60 cm. Foto je z doby kdy jsem jí stavěl v současné době je z venku oplášťovaná pozinkem. Pod štítem střechy je pak skladováno bukové dřevo. Plánek bohužel nemám,stavěl jsem to "z voleje".  Nic složitého na tom není, kostra je z hranolů 6x5 cm a stěny nefalcovaný hoblovaný smrk. Až budu doma, mohu přidat pár detailnějších fotek.
Obrázky:
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Připojit reakci
               

Grilování - uzení


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.85.27 (?), 9.10.2007 11:48
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
A kde se topí?
Připojit reakci
               

Grilování - uzení


host - xxx.xxx.143.249 (?), 9.10.2007 15:39
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Bylo by super, kdyby jste mohl poslat detaily a pripadne i delku kourovodu.
Připojit reakci
                  

Grilování - uzení


Jarda-XXL (34) - xxx.xxx.209.40 (?), 9.10.2007 20:53
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tato udírna původně měla litinové topeniště dole na dně. Bylo to dobré ale bylo potřeba hodně mokrých tvrdých hoblovaček pro korigování teploty. V současné době je topeniště 150 cm od udírny a potrubí v zemi. Není potřeba tolik hlídat teplotu. Neboli dřevo na půl,dvě suchá polena, dvě mokrá polena. Samozřejmě to není univerzální ale zatím jsem nic nespálil ani nevysušil. Ke konci  uzení přidávám švestkové dřevo, ale jen tak na hodinu a tři-čtyři polena. Jinak pouze buk nebo dub.
Obrázky:
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Připojit reakci
                     

Grilování - uzení


host - xxx.xxx.204.208 (?), 9.10.2007 23:06
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

...o tom se mi bude zdát!!! Udělal jste mi strašnou chuť!!! Vypadá to úžasně, asi budu muset  ukecat manžela, aby postavil také udírnu. Daniela.

Připojit reakci
                     

Grilování - uzení


host - xxx.xxx.113.29 (?), 10.10.2007 7:04
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den, vypadá to opravdu lákavě. Můžete se ještě podělit o vlastní proces uzení, respektive kdy dáváte do udírny maso (je už nahřátá - teplotu..) na jaké teplotě pak držíte vlastní uzení a jak dlouho... díky Aldo.
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Nakládání a vakuování masa na uzení11.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení9.7.2020
Uzení domácích klobás30.6.2020
Strojek na uzavírání konzerv22.6.2020
Uzení domácích klobás16.6.2020
Uzení domácích klobás10.6.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů