Výjimečné rostliny, které nemusíte téměř nikdy zalévat!

kaktusy
Zdroj: www.architecturaldigest.com

Pokud žijete v suché oblasti nebo se chcete podílet na ochraně životního prostředí vysazením zahrady šetrné k vodě, může vás zajímat, jaké výjimečné rostliny můžete vysadit. Existuje fantastická řada sukulentů, trav a květin, které jsou přizpůsobeny podmínkám s nízkým obsahem vody a které vám umožní vytvořit krásnou a udržitelnou zahradu i v extrémně suchém prostředí.

Zlatý sudový kaktus

Ten kvete po celé jaro a léto a předvádí své krásné žluté květy. Kaktus potřebuje jen trochu péče a pozornosti.

Aloe Vera

Další je aloe vera, která patří mezi výjimečné rostliny. V každé zahradě nebo domácnosti by měla být rostlina Aloe Vera. Šťáva z Aloe je plná vitamínů a minerálů a podporuje zdravou funkci trávicího traktu. Rostlinám Aloe Vera se daří i při zanedbávání a potřebují jen velmi málo zálivky.

Rostliny, které nemusíte téměř nikdy zalévat!
Zdroj: unsplash.com

Rozchodníky

Tyto rostliny, kterých existuje mnoho druhů, se skvěle hodí na místa na dvoře, která jsou příliš osluněná nebo příliš suchá na to, aby na nich rostlo něco jiného!

Jedním z nejlepších způsobů, jak rozchodník zahubit, je jeho přemokření. Jednoduše nechte tyto krásné sukulenty celé léto na pokoji a budou prospívat i bez vašeho zásahu. Nezapomeňte si vybrat odrůdu rozchodníku, která je vhodná pro vaši lokalitu.

Ovsíř stálezelený

Tato uklidňující modrozelená tráva vypadá skvěle téměř na každém dvorku. V létě vytváří z vrcholků květy. Modrá ovesná tráva potřebuje plné slunce až lehký stín. Je odolná vůči suchu.

Modrá šalvěj

Tato je skvělou rostlinou, která do zahrady přiláká opylovače. Tuto divokou květinu najdete na skalnatých prériích, zastíněných vápencových mýtinách a v otevřených lesích a je vynikající volbou pro suché a suché oblasti.

Rostliny, které nemusíte téměř nikdy zalévat!
Zdroj: gardening-plant.com

Všelicha

Všelicha je schopna dobře přežívat v hlinité nebo dokonce písčité půdě, i když potřebuje plné slunce. Jakmile se Všelicha jednou uchytí, je úžasně odolná vůči suchu. V chladnějším počasí je třeba ji chránit před povětrnostními vlivy.

Řebříček

Řebčíky vysazujte do skalek, na obruby a do všech ostatních suchých a horkých oblastí zahrady – nesnášejí mokrou půdu. Rostliny vybírejte pečlivě, protože některé druhy (například Achillea Millefolium) jsou invazivní.

Rostliny, které nemusíte téměř nikdy zalévat!
Zdroj: www.highcountrygardens.com

Celkově lze říci, že pokud žijete v suché oblasti nebo se snažíte šetřit vodou ve prospěch životního prostředí, můžete vysadit zahradu plnou sukulentů, trav a květin, které jsou přizpůsobeny podmínkám s nízkým obsahem vody. Tyto výjimečné rostliny vám umožní vytvořit krásný a udržitelný zahradní ráj i v extrémně suchém prostředí, přičemž minimalizujete spotřebu vody a podporujete ekologicky šetrné zahradnictví.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno