Podzimní dekorace na zahradu

Podzimní dekorace na zahradu
Zdroj: Pinterest

Podzim nám přináší nádhernou přehlídku barev a radosti v podobě květin i listů. Objevte trendy podzimní výzdoby a nápady na výsadbu, které ukazují jedinečnou krásu tohoto ročního období. Máme toho tolik, co vám můžeme doporučit, abyste se rychle vydali na cestu ke krásné podzimní záři. V dnešním článku jsme si pro vás připravili podzimní dekorace na zahradu.

Tradiční podzimní dekorace

Tradiční barevné tóny výzdoby jsou v oranžové, žluté, červené a hnědé barvě a mohou zahrnovat balíky slámy, sušená kukuřičná stébla a další nádherně nostalgické předměty. Barvy dekorací se mohou prolínat s přírodními tóny podzimu a vytvářet tak krásnou harmonii.
K rostlinám, které se k tomuto tématu dobře hodí, patří např: jednoleté okrasné trávy, Macešky ve žluté nebo oranžové barvě, Slunečnice a okrasné Kukuřice.

Podzimní dekorace na zahradu
Zdroj: platthillnursery.com

Tradiční rostlinný prvek: Jednoleté okrasné trávy

Jednoleté trávy jsou skvělým doplňkem jak do zahradní kompozice, tak do nádob a květináčů. Přidávají výšku a pomáhají vyvážit proporce ostatních podzimních výsadeb. Proso je typ trávy, který zajišťuje jak strukturu, tak potravu pro ptáky a další volně žijící živočichy. Okrasné trávy, jako je Dochan setý nebo Ostřice bičíkovitá, vypadají obzvláště atraktivně v kombinaci s klasickými podzimními rostlinami. Vyzkoušejte okrasné trávy pro dodání extra barvy do vaši zahrady.

Podzimní dekorace na zahradu - jednoleté okrasné trávy, Dochan setý
Dochan setý Zdroj: www.modernizahrada.com

Podzimní dekorace v drahokamových tónech

Novější trendy nás povzbuzují k rozšíření barevného spektra o chladné barvy či odstíny připomínající drahokamy. Vyzkoušejte rostliny například s fialovými a růžovými barvami. Tyto barvy nejsou typické pro podzim, ale jsou atraktivní díky kontrastu s teplejšími tóny, které v této době najdeme v přírodě. Rostliny, které se hodí k tomuto tématu: fialové Astry, šedý Pelyněk, modré Hortenzie, Chryzantémy v růžové barvě a Macešky v královské fialové.

Halloween a podzimní výzdoba

Někteří zahrádkáři možná nechtějí zachovávat podzimní výzdobu pouze na měsíc, než ji vymění za halloweenské ozdoby. Ale nebojte se! Je jednoduché přizpůsobit kterékoliv z těchto témat, aby se přešlo od sezónního k strašidelnému. Jakmile máte vysazeno, snadno přidáte pár dekorativních prvků. Zde je několik příkladů, jak může všechno do sebe zapadnout: Udržte černobílý a tlumený tón, přidáním strašidelných černých pavouků, duchů, netopýrů a lebek. Dopňtě podzímní dekorace na zahradě dýněmi, které nabízejí spoustu zábavných způsobů. Natřete jejich slupky barvou nebo vyřezávejte z nich strašidelné tváře. A co víc: až Halloween skončí, můžete dekorace znovu použít v aranžmá pro interiér.

Podzimní dekorace na zahradu - halloween a podzimní výzdoba
Zdroj: platthillnursery.com

Podzim je obdobím proměn, kdy se naše zahrady oblékají do barevných šatů a my máme jedinečnou příležitost vyzkoušet různé styly dekorací, které odrážejí jeho pestrost. Od tradičních podzimních výzdob až po moderní trendy a halloweenské prvky, každý najde něco, co oživí jeho zahrádku. Napiště nám do komentářů, které podzimní dekorace na zahradu jste využili.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno