Rajčata hydroponicky a aeroponicky



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
jez33 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (97) - 124.13 (?) 
5.2.2013 19:57

jj, technické závady, citlivosť na výkyvy pH, teplotu roztoku... to v lete na balkóne, neviem, neviem. Ale keď to chce niekto skúšať má moju plnú podporu. A to ešte nie sme pri TAG, pestovaní v aerosole.

Ja by som to s tými rajčinami skúsil, ale chýba mi ten dom a záhrada:) V mojom meste na strednej php skole mali rajčiny v skleníkoch na RW rohožiach dobrých 10 r. dozadu, to boli moster rajčiny, ale nepamatám si ako chutili. Mne by skor islo o organoleptické vlastnosti. Všeobecne sa berie, že hydroprodukty v tomto dosť zaostávajú. Chcel by som vyskúšať či sa to dá nejakým sposobom dopilovať a dosiahnuť tzv. babkinu rajčinu :D

A pokiaľ má pán peniaze na analýzy, nech sa páči. Ľudia tlačia peniaze aj do vačších "volovín".

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
jez33 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (97) - 124.13 (?), 5.2.2013 19:18

Zravím, tiež nad tým rozmýšľam. Jediné čo ešte potrebujem je dom a záhrada :D

Som zvedavý na tu Bioseviu, aké budú skúsenosti. Zaujímalo by ma ako vyriešili dvojku voda-organika. Všeobecne org. hnojivá vo vode sa dajú používať s nejakými obmedzeniami. Organické hnojivá s nejakými certifikátmi by mala byť rada od BioBizz.. Takže by to malo byť OK na zeleninu :) V kokse s ručnou zálievkou by s organikou nemal byť problém (kokos má oproti hline svoje špecifiká). Ak máte na balkóne nádrž na roztok, tak si to s org. neviem moc predstaviť. Preto ma zaujíma tá BioSevia.Tu je vyjadrenie priamo od výrobcu ako na hydro s BB. : 

Ne každý ví, že je hnojiva BioBizz možné používat pro vodní systémy jako jsou rockwool, nft, kokos nebo aero.
Hnojiva BioBizz byla původně koncipována pro pěsování v zemině, ale přesto od doby co vlastníme OMRI a SKAL/EKO certifikace (důkaz že je náš produkt 100% biologický) jsme přeměnili některé naše přísady, aby bylo možné je použít univerzálně bez ohledu jestli pěstujete v rockwoolu, NFT nebo s kokosovým dripem.

Základní pravidla:

    TopMax, BioBloom a RootJuice fungují bez problému ve všech hydro i aero systémech.

    BioGrow a FishMix múžete použít s ohledem na rychlou kazivost způsobenou obsahem koncentrovaných biologických přísad. V NFT systému nebo v nádrži s živným roztokem budete muset celý obsah nádrže měnit místo každého týdne každé dva dny. Musíte vědět co děláte a věnovat tomu dostatečnou pozornost protože se všechno může rychle pokazit. Za to neručíme.

    Pro automatické systémy je to stejné, BioGrow/FishMix se začíná rozkládat a následně pěnit za dva dny. Pokud tedy máte namíchaný roztok obsahující BioGrow/FishMix musíte jej použít co nejdříve. Navíc při použití složek v živném roztoku musíte předejít ucpávání a zanášení použitím kapilár s průměrem 4mm a větším. Doporučujeme po aplikaci výživy kapilární rozvody propláchnout pouze upravenou vodou stejně tak všechny ostatní části systému.

    Pro automatické kokosové systémy mohou být BioGrow/FishMix nejlépe využity ručním zaléváním 2-3x týdně, předejde se tak vzniku páchnoucí pěny v nádržích na živný roztok.

    Použijte jednoduché filtry jako jsou netkané textilie nebo staré trička k zachycení větších sraženin z BioBizz živného roztoku, bez snížení výkonu to pomůže zamezit zanášení a usazování v systému.

    FishMix a/nebo Alg-a-Mic můžete použít jako postřik (2-3x týdně, 1-2ml/litr) dokud nezačne květová fáze. Při nástupu květu budete muset aplikaci přerušit, protože by tyto láky neměli přijít do přímého kontaktu s květem.
    S použitím FishMixu máte jistotu že máte dostatek dusíku (pokud pěstujete v NFT, FishMix je jediným zdrojem dusíku který dokáže BioBizz nabídnout (kromě dusíku v BioBloomu)), ale po druhém týdnu květu budete možná potřebovat nasadit další produkt pro udržení specifické hladiny dusíku, zejména pokud vaše rostliny vykazují růstové/vizuální defekty.

    Při použítí pouze TopMax a BioBloom budete mít nedostatek dusíku, magnesia a dalších užitečných prvků. Není tomu proto, že by byl BioBizz nekvalitní ale proto, že NPK u 100% organických a ekologických produktů nikdy nemůže být vyšší než 8. Někdy, v závislosti na velikosti rostliny a ve specifickém systému po druhém týdnu květu a déle, může být požadavek NPK větší, než BioBloom samotný dokáže nabídnout. Hlína má oproti vodě v NFT systémech mnohem lepší vyrovnávací schopnosti a je mnohem bohatší na minerální látky. Jak jsme již řekli, BioBizz je původně určen pro půdy.

    Ve všech hydroponických a kokosových systémech se doporučuje držet se dávkovacího schématu pro lightmix + přidat cca 40%. To znamená místo 5ml/l používat 7ml/l, místo 2ml/l 3ml/l atd.

BioBizz WorldWide BV

Prikladám ešte nejaké info o BioSevii v pripojených obrázkoch.

čo sa týka iných hnojív, neviem ktoré sa naozaj vo veľkom používajú v php, ale pozrite npr. Metrop. Ale to je myslím minerálne hnojivo. Čo sa týka čistoty hnojiva a kvality vstupných surovín pre výrobu hnojiva boli dobre hodnotené hnojivá od fy Canna, ale zdroj teraz nedohľadám.

01
01
02
02
03
03
04
04
05
05
06
06
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 53.74 (?), 7.8.2015 19:20

Jde to.

Hydroponický skleník 7.8.2015
Hydroponický skleník 7.8.2015
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 53.74 (?), 7.8.2015 19:21

Ještě jedna fotka.

Hydroponický skleník 7.8.2015
Hydroponický skleník 7.8.2015
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Registrovanýuživatel - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (407) - 75.79 (?), 8.8.2015 8:54

Jaký hnojivo, kolik a zakolik?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
saxifraga - (18) - 60.162 (?), 5.2.2013 20:20

Vážení pánové, narazila jsem náhodou na vaši diskuzi o hydroponii/aeroponii a neodolám, abych vám sem nedala odkaz na video, které jsem nedávno našla. Je možné, že to znáte. Hodně úspěchů přeji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vocho67 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (117) - 228.173 (?), 5.2.2013 20:44

Pokud jde o chuť, nemějte obavy. Hydroponické rajče chutná stejně jako pěstované v zemi. Když není Slunce, platí to také, jsou bez chuti.

Ještě malé zamyšlení nad aeroponií. Po loňských pokusech už ji dělat nebudu. Jsou fora, kdy se řeší i velikost kapiček při mlžení. Jenže, všechny tyto kapičky stejně dopadnou na kořeny a slejou se dohromady. Takže si myslím, že když kořeny poleju dobře provzdušněným roztokem, výsledek bude stejný. Aeroponie bude spíš jen způsob, jak nalákat zákazníky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
PavelZ - (11) - 16.59 (?), 6.2.2013 11:24

Tak se nám totu rozjelo. Především je nutno poděkovat paní za to video to je krásné!   A hlavně důkaz, že to funguje v jakémkoliv rozměru.  Co se aeroponie týče, mám stejný názor - mlhování je přehnaný nesmysl, stačí ty kořeny omývat. Viděl jsem systém kde měl človíček ve vědru kolem vnitřní stěny omotanou zahradní hadici a do ni propichany dirky - fungovalo to nádherně, žádné trysky atd.. Je to fakt krásné to koumat!! Paráda!  Přidávám můj nový vynález - skleník zcela zdarma :) Bylo by zajímavé v tom vypěstovat mikrozahrádku :D Také mě napadlo tu lahev později použít jako náplavový stůl! No bad idea ne? :D Budu zkoušet a dám to sem: D   

Sklenik
Sklenik
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5577) - 242.167 (?), 6.2.2013 12:44

Ta vata je origoš? Před dvěma roky jsem to zkoušel ve fasádní vatě ale ne jako hydroponii. Měl jsem obavy že si tím zaneřádím záhony když přísadu šoupnu i s tím do země, vata se nerozpadá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
PavelZ - (11) - 16.59 (?), 6.2.2013 13:12

Jejda pozor!!! Fasádní vata má v sobě protipožární ochranu - jedovaté chemikálie a proto je nehořlavá!! Musí se používat jen čistý rockwool z obchodů! Všude se na to upozorňuje! 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika