10 dřevěných branek: unikátní a stylové nápady pro vaši zahradu

Zdroj: www.finewoodworking.com

Existuje spousta inspirace pro skvělé návrhy dřevěných branek, které byste mohli vyzkoušet na vlastní zahradě nebo dvorku. Začneme s romantickou bílou anglickou zahradní branou, která se něžně vkládá do klasického bílého plotu obklopeného vinnou révou. Naše cesta pokračuje rustikální dřevěnou branou, která získává pohádkový vzhled díky stromům a představuje ruční uměleckou práci. Zastavíme se také u skryté zahradní brány v zarostlém živém plotě, která vytváří tajemný vstup do zelené oázy. Připojte se k nám na této inspirativní cestě a objevte desítku nezapomenutelných dřevěných bran plných krásy a šarmu. Shromáždili jsme 10 dřevěných branek.

1. Bílá anglická zahradní branka

Pěkné jako obraz, že? Na tradičním bílém plotu je něco tak uklidňujícího, obzvlášť když je obklopen růžovými keři a divokou vinnou révou. Tato brána je obklopena bujnou zelení a je dvojnásob přitažlivá díky mřížím nad hlavou, které budou časem pokryty květinami a vinnou révou.

10 dřevěných branek: unikátní a stylové nápady pro vaši zahradu
Zdroj: www.thespruce.com

2. Rustikální dřevěná brána

Tato dřevěná brána je až strašidelně krásná, že? Stromy, které lemují polní cestu, dodávají tomuto pozemku pohádkový vzhled a my si můžeme jen představovat, že na jaře a v létě musí vypadat vesele a lákavě. Líbí se nám, že tato brána působí skutečně rustikálně a ručně.

10 dřevěných branek: unikátní a stylové nápady pro vaši zahradu
Zdroj: www.thespruce.com

3. Dřevěné dveře skrz kamennou zeď

Tato moderní a ohromující dřevěná brána se otevírá z kamenné zdi. Líbí se nám kontrast těžkého dřeva a hrubých kamenů – vytváří krásný průchod vedoucí dovnitř a ven z idylického venkovního prostředí.

10 dřevěných branek: unikátní a stylové nápady pro vaši zahradu
Zdroj: www.thespruce.com

4. Skrytá zahradní brána v zarostlém živém plotě

Skrytá zahradní brána v zarostlém živém plotě vytváří tajemný vstup do zelené oázy. Tato brána nenápadně splývá s okolní vegetací, vytvářející dojem, že je součástí přírody.

10 dřevěných branek: unikátní a stylové nápady pro vaši zahradu
Zdroj: www.thespruce.com

5. Brána ve stylu pergoly inspirovaná asijským stylem

Rádi sledujeme, jak se vlivy designu z celého světa dají propojit s jinými typy architektury a samozřejmě s místní flórou a individuálním zahradnickým vkusem. Tato dřevěná brána s pergolou nám připomíná některou starobylou a historickou architekturu Číny a Japonska.

Brána ve stylu pergoly inspirovaná asijským stylem
Zdroj: www.thespruce.com

6. Dřevěná brána nadměrné velikosti

Tyto nadrozměrné dřevěné brány, které rozhodně nejsou nenápadné, slouží jako umělecké dílo i jako vchod. Líbí se nám odvážná, výrazná velikost a velkolepost těchto branek. Jen mějte na paměti, že musíte mít dostatečně velký pozemek (například farmu), abyste takový poutavý architektonický prvek mohli využít.

Dřevěná brána nadměrné velikosti
Zdroj: www.thespruce.com

7. Malá dřevěná brána ve štukové zdi

Na tradiční architektuře řeckých ostrovů je toho hodně, co si můžete zamilovat – od výrazného kontrastu bílých štukových zdí, přes jasně modré dveře až po kvetoucí růžové rostliny. Možná nenápadnější, ale přesto důležité jsou brány vysoké do pasu, které lemují dlážděné ulice – oddělují schodiště, domy a hotely, ale neodvažují se zakrýt zázračný výhled na Egejské moře a další ostrovy v dálce. Tyto nízké brány a ploty rádi vidíme v místech, kde chcete mít stále výhled na krajinu nebo okolí svého domu a pozemku.

Malá dřevěná brána ve štukové zdi
Zdroj: www.thespruce.com

8. Velká zemědělská brána s výhledem na pole

Pokud máte to štěstí, že žijete na rozsáhlém pozemku nebo na farmě, možná máte jednu z těchto bran, která odděluje pole a úrodu nebo divokou krajinu od udržovaného trávníku a zahrad. Líbí se nám, že velké brány, jako je tato, jsou stejně praktické jako vizuálně přitažlivé.

Velká zemědělská brána s výhledem na pole
Zdroj: www.thespruce.com

9. Rustikální dřevěná brána v kamenné zdi

Líbí se nám, jak je rustikální a opotřebovaná a jak je okolní krajina divoká a tajemná. Tato dřevěná brána je obklopena kamenným plotem, který vypadá, jako by tam mohl být už 100 let, což jen zvyšuje její kouzlo.

Rustikální dřevěná brána v kamenné zdi
Zdroj: www.thespruce.com

10. Robustní dřevěná brána v bujném živém plotě

Dřevěná brána zasazená do velkého, vzrostlého živého plotu. Taková brána nemůže nevzbudit údiv a zvědavost u nikoho, kdo projde kolem. Jedná se o designový prvek, díky kterému se zahrada nebo venkovní prostor cítí skutečně kouzelně a výjimečně, bez ohledu na to, co se nachází na druhé straně.

Robustní dřevěná brána v bujném živém plotě
Zdroj: www.thespruce.com

Závěrem našeho článku ve kterém jsme vám představili 10 dřevěných branek z celého světa. V každé brance naleznete rozmanitost a kreativitu, kterou můžete přenést do své vlastní zahrady či dvorku. Od romantické bílé anglické zahradní brány až po robustní dřevěnou branu v bujném živém plotě, která vytváří kouzelný vchod do zahrady, jsou tyto brány nejen vizuálně atraktivní, ale také nositelé příběhů a atmosféry. Shromáždili jsme pro vás 10 dřevěných branek, z nichž každá je jedinečným příběhem a uměleckým dílem. Napište nám do komentářů, která branka se vám líbila nejvíce!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno