Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 
přesný výraz

Pálení > Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?

Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?


host - xxx.xxx.236.138 (?)
9.7.2020 14:00

Usuzuji, že máte v každém hoboku asi 35 kg kvasu, což je snadno manipulovatelné. Rozhodně bych Vám doporučil udržovat kvas při 16 - 18 °C a do každého hoboku nalijte asi 100 ml 20 % kys.sírové, aby se snížilo pH. Asi je budete muset občas přesouvat do sklepa, aby se obsah ochladil a nedošlo k bouřlivému kvašení, které budoucí kvalitu destilátu negativně ovlivňuje. Pokud se vám podaří doporučenou teplotu udržet, mělo by kvašení probíhat 6 týdnů. Konec snadno rozeznáte púomocí zapálené čajové svíčky. slosar-petr@seznam.cz

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   << Předchozí příspěvky | 1, 2   
                     

Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.92.38 (?), 6.8.2018 17:53
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

začla téct při 52° končil jsem na 10°

Dost bych se divil, kdyby měl lutr víc než 30%. I když možné to je, z 240 litrů kvasu bych čekal víc lutru než 35 l
Přijde mi lepší nejdřív se něco naučit a pak to teprve dělat. Tohle je jako kdybyste nastartoval auto a pak vznášel dotazy, co je brzda a co plyn.
Osobně nevidím v ředění lutru žádnou výhodu. 

Připojit reakci   
                        

Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?


host - xxx.xxx.55.221 (?), 6.8.2018 18:07
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já bych udělal dvě várky po 17,5l a lutr bych v žádném případě neředil.
Spíš ho zesílil ještě k tomu vhodnými frakcemi z loňska.
*
Jaký je důvod k ředění lutru na 30%???

Mimo snadnějšího oddělení úkapu, ale to jde udělat efektivněji, v tom vidím jen samá negativa.

Rafael.

Připojit reakci
                           

Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?


host - xxx.xxx.13.213 (?), 7.8.2018 20:03
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

1/2 bych dal asi 20l - od 30% bych to chytal třeba do zavařovaček a co bych nepoužil bych dal do 2/2.

Připojit reakci
   

Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?


LukášS (4) - xxx.xxx.199.149 (?), 14.12.2018 0:15
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nedokážu zahájit nové téma, tak alespon touhle cestou... Máme vypálenou švestku, trochu zapáchá po ponožkách, nicméně, chutově je perfektní... vyvětrá to? Čím to může být? Děkuji. 

Připojit reakci
      

Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?


host - xxx.xxx.153.50 (?), 4.7.2020 8:44
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, prosím poraďte jak vést třešňový kvas. V týdnu jsem natrhal 3 50l hoboky naplněné cca do 2/3 a do každého jsem nalil 1kg cukru v 1l vody, zatím to mám umístěné v chodbě, teplota kolem 20, 25 st.C, ale zavazí. Mohu přesunout ven pod stříšku, nechat na sluníčku, nebo dát do sklepa, tam je nad podlahou 7-10 st.C. Hoboky mám zašroubované, není to natěsno. Jak mám prosím postupovat, co mám hlídat, dělám to poprvé a bojím se zoctovatění, natrhat to dalo dost práce. Děkuji a přeji pěkný prodloužený víkend.

Připojit reakci
         

Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?


host - xxx.xxx.236.138 (?), 9.7.2020 14:00
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Usuzuji, že máte v každém hoboku asi 35 kg kvasu, což je snadno manipulovatelné. Rozhodně bych Vám doporučil udržovat kvas při 16 - 18 °C a do každého hoboku nalijte asi 100 ml 20 % kys.sírové, aby se snížilo pH. Asi je budete muset občas přesouvat do sklepa, aby se obsah ochladil a nedošlo k bouřlivému kvašení, které budoucí kvalitu destilátu negativně ovlivňuje. Pokud se vám podaří doporučenou teplotu udržet, mělo by kvašení probíhat 6 týdnů. Konec snadno rozeznáte púomocí zapálené čajové svíčky. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
            

Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?


host - xxx.xxx.153.50 (?), 12.7.2020 12:55
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pane Šlosare, děkuji vám za rady. Svíčka by měla zhasnout nebo by to mělo bouchnout? Ještě dotaz, mám asi 20 let v hoboku jablečné víno, bohužel zůstalo na kvasnicích, celou dobu (léto, zima) v kůlně - mám ho po vykvašení třešní do nich nalít a doplnit hoboky - jeden radil mě to poradil nebo raději ne?

Připojit reakci
               

Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?


host - xxx.xxx.236.138 (?), 12.7.2020 17:05
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to trochu jinak. Po dokončeném kvašení ustane vývoj oxidu uhličitého, takže čajová svíčka u hladiny stále hoří. Je to spolehlivá zkouška na ukončení kvašení, ovšem v extrémních případech selhává. Pokud máte nádobu plnou z 90%, CO2 se nemusí udržet na hladinou na svíčka hoří, ačkoliv proces kvašení nebyl ukončen. Pokud v opačném případě máte nádobu plnou jen z 50%, CO2, který je 1,6x těžší nežli vzduch svíčku zhasíná. Řeším to tak, že nádobu s kvasem nakloním, až se kvas dotkne okraje nádoby, čímž CO2 z nádoby "vyliji"-. Test opakuji za několik hodin. 20 let staré jablečné víno bude již nepochybně zoxidované na jablečný ocet. Jistě se dá využít k přípravě holandské omáčky či jinak, ale s vykvašeným třešňovýjm kvasem bych ho nemíchal. Zdraví PŠ

Připojit reakci
                  

Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?


host - xxx.xxx.153.50 (?), 13.7.2020 19:48
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za odpovědi. Pěkný večer.

Připojit reakci
1, 2   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Proč?6.8.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení20.7.2020
Maso jíž ze začátku černé16.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení12.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení11.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení9.7.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020