destilační přístroj



host - 233.60 (?)
29.9.2009 19:28

Dobrý den. Rád bych požádal nějaké fotografie destilačního kotle a stručny popis.Pokuť možno průměry trubek.Ale hlavně rozměry důmu.Děkuji alf123, 33stastny@seznam.cz

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
                     
host - 94.254 (?), 22.2.2007 16:07
Jo, destilační přístroj z nerezu je pěkný, ale pozor! Při kvašení, tzn. biochemických procesech tohoto typu vznikají i nežádoucí kyanatanové sloučeniny. Sic v malém množství, ale přeci jen. Ty jsou dnes řazeny mezi karcinogeny. Proto výroba dest. přístrojů  z mědi je důležitá, měď při destilaci hraje v procesu roli katalizátoru a kyanidové sloučeniny se mění na nejedovaté látky.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311), 18.2.2007 23:12
Bohužel to není recept na pálenku z obilí, nýbrž z cukru. Problém je, že látky, které se dostanou do cukru při rafinaci, ze předestilováním zkoncentrují v kořalce a zhoršují její kvalitu i chuť. Škrábe v krku a bolí po ní hlava.  Je to důvod, proč se v EU nesmí vyrábět líh na pití z cukru a je to taky příčina, proč z kvalitní whiskey hlava nebolí. Chcete-li pálit z obilí skutečný obilný destilát, musíte si sehnat enzymy, které umějí rozštěpit škrob v obilí na zvasitelné cukry.  Řepný cukr pak do kvasu nebude třeba přidávat.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 30.137 (?), 19.2.2007 7:49
Vaší diskusy jsem nedočetl až do konce, ale můj příspěvek se bude týkat pálení z obilí. Když chcete dělat pálenku z obilí, je třeba nechat zrno "mírně naklíčit", jako při výrobě sladu. Důvod je jednoduchý - jako zásobní energetická látky je v zrně škrob, čili složitý cukr, který kvasinky většinou neumí rozložit. Procesem klíčení se však tento škrob rozloží na jednoduché cukry, s kterými si kvasinky hravě poradí.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 32.100 (?), 7.11.2007 7:17

Dobrý den.

a mohl byste mi prosím popsat ty některé látky, co vznikají při kvašení z přidaného cukru, dostanou se do destilátu a pak škrábou v krku?

Děkuji moc za info.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 90.128 (?), 18.2.2010 1:18

Dobrej

s tím popisováním látek, které škrábou v krku je těšké, ale pravdivé, stačí to zkusit.

S pozdravem Ho.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 156.244 (?), 6.8.2009 14:02

Obilí bych rozhodně nechal naklíčit, místo kvasnic bych rozmnožil vinné kvasinky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 187.51 (?), 24.1.2007 21:02

Všechny ty přístroje jsou dost drahé.A  já kořalečník nemám peněz nazbyt.Tak jsem to vyřešíl takto:

Dva hrnce,40 a 50 l které se běžně používají k něčemu jinému /zabíjačka atd./Pokličku od 40 l hrnce provrtat a zapojit armaturu na propojení trubky do chladiče.A druhou díru pro armaturu teploměru.Trubka do chladiče je nerez. Do 40 l hrnce nalít 35 litrů kvasu a vložit do 50 l hrnce .Neměl by se opírat o uši ale měl by být podložený.Vložit na pec roztápěmou dřevem a do 50 l hrnce nalít vodu  s přebytkem soli /zvýšení bodu varu/.Položit pokličku na 40 l hrnec namontovat armaturu do chladiče a obvod mezi hrncem a pokličkou zapatlat těstíčkem z hladké mouky.Těchto paleb je několik za sebou a finální palba je přepálení vypáleného.To se z aparatury stane kříšťálová studánka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 233.60 (?), 29.9.2009 19:28

Dobrý den. Rád bych požádal nějaké fotografie destilačního kotle a stručny popis.Pokuť možno průměry trubek.Ale hlavně rozměry důmu.Děkuji alf123, 33stastny@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 28.121 (?), 30.1.2007 18:47
Vámi uváděná zákonná úprava o pálení lihu doma se jmenuje 204/1993 Sdělení ministerstva zahraničních věcí o sjednání Rozhodnutí č. 1/93 (C) Společného výboru Evropského společenství a České republiky a Slovenské republiky o vývozu některých ocelářských výrobků z České republiky do Společenství. Nezdá se vám to jako další pitomost našich poslanců, když na Vámi správně uvedené číslo zák. vymyslí takový přiblblý název.

Čerpal jsem z www.mvcr.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 45.90 (?), 3.9.2007 11:16

204/1993 Sb.
Sdělení ministerstva zahraničních věcí o sjednání Rozhodnutí č. 1/93 (C) Společného výboru Evropského společenství a České republiky a Slovenské republiky o vývozu některých ocelářských výrobků z České republiky do Společenství

Takže tato vyhláška je o něčem jiném!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika