7 důvodů, proč byste měli mít na zahradě hliníkovou pergolu

Hliníková pergola je pevná, velmi odolná a prakticky nepotřebuje údržbu. Existují různé typy hliníkových pergol, které se liší hlavně střechou, která může být polykarbonátová, prosklená, posuvná nebo třeba bioklimatická s otočnými lamelami. Obvykle je to tak, že velikost pergoly si můžete určit sami podle svých potřeb. Pergola bývá buď samostatně stojící někde v zahradě, nebo „přilepená“ přímo k domu. Záleží na vaší konkrétní nemovitosti.

Pojďme se podívat na 7 konkrétních důvodů, proč si pořídit hliníkovou pergolu:

1.   Příjemnější posezení na čerstvém vzduchu

Základem pergoly je to, že získáte místo, kde si můžete posedět. Na vlastní zahradě, na čerstvém vzduchu, venku a ne doma. Je to vaše zázemí na zahradě.

2.   Ochrana před deštěm

svet-oken.cz

Pergola funguje také jako místo, kde se můžete venku posadit i když prší, a pozorovat déšť nebo si tam jen užívat sami, s rodinou či s přáteli.

3.   Zvětší se obytný prostor

Díky pergole se vám v praxi zvětší obytný prostor. I když nemáte pergolu zasklenou a vytápěnou, pak ji budete naplno využívat alespoň v teplejších měsících.

4.   Možnost zasklení a vytápění pergoly

svet-oken.cz

Hliníková pergola se dá ještě doupravit a zajistit tak její zasklení a vytvoření zimní zahrady, kterou si můžete dokonce vytápět. Zasklení můžete řešit s dodavatelem rovnou při její montáži.

5.   Vypadá skvěle

Dalším důvodem pořízení hliníkové pergoly je její moderní, nadčasový vzhled. Budete mít pocit, že jste investovali do něčeho, co vám zkrášluje zahradu a zlepšuje životní standard.

6.   Stínění

svet-oken.cz

Pergola má také důvod vytvořit místo, kde se můžete schovat před sluncem. V létě je to neocenitelné hlavně u novostaveb, kde ještě nejsou na zahradě vzrostlé stromy.

7.   Místo pro oslavy i odpočinek

Pergola je nakonec hlavně místo, kde můžete buď relaxovat, číst si, vychutnávat si čaj, pivo nebo kávu, případně jako místo pro oslavy s rodinou, večeře s kamarády nebo jako základna pro jakoukoliv párty.

Na závěr: Podívejte se na 6 tipů, jak proměnit zahradu v oázu klidu.

Každopádně platí, že když máte zahradu a místo na pergolu, pak by byla škoda si ji dříve nebo později pořídit. A věřte, že hliníková pergola je dobrá volba, protože vám vydrží v dobrém stavu po desetiletí.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno