Všechny ty přístroje jsou dost drahé.A já kořalečník nemám peněz nazbyt.Tak jsem to vyřešíl takto:
Dva hrnce,40 a 50 l které se běžně používají k něčemu jinému /zabíjačka atd./Pokličku od 40 l hrnce provrtat a zapojit armaturu na propojení trubky do chladiče.A druhou díru pro armaturu teploměru.Trubka do chladiče je nerez. Do 40 l hrnce nalít 35 litrů kvasu a vložit do 50 l hrnce .Neměl by se opírat o uši ale měl by být podložený.Vložit na pec roztápěmou dřevem a do 50 l hrnce nalít vodu s přebytkem soli /zvýšení bodu varu/.Položit pokličku na 40 l hrnec namontovat armaturu do chladiče a obvod mezi hrncem a pokličkou zapatlat těstíčkem z hladké mouky.Těchto paleb je několik za sebou a finální palba je přepálení vypáleného.To se z aparatury stane kříšťálová studánka.