Nahořklé maso z nové udírny
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
host - 135.137 (?), 20.11.2008 20:56
Možná je to blbost, ale kdysi jsem si nechal udělat plechovou udící bednu na ohniště a zkoušel tam udit malé kousky bůčku. Používal jsem jen švestkové piliny a topil jsem poctivě. Výsledek byl ten, že maso bylo tak hořké, že ho nežral ani pes. Nevim zda to bylo kouřem a nebo připáleným odkapaným omastkem. Z vašich obrázků a teploty, kterou udíte by mohl být problém v připáleném omastku na dně udírny. Ještě mě napadá zda nemáte dno udírny do trychtýře a neteče Vám omastek do kouřovodu. Nejsem odborník. Je to jen názor.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 174.190 (?), 20.11.2008 21:50
omastek se do kouřovodu dostat nemuže... je tam vyšší rantl který je zároven kryt plechem rozvádějícím kouř. udírna je ve sklepě kde je poměrně konstantní teplota15-20 st. takže s tím ochlazováním nevím. viděl jsem nezateplené plechové udírny umístěné venku a v pohodě vyhazovat udírnu se zatím nechystám, prostě na to musím přijít mimo jiné cena toho konvektomatu (nového) byla přez 300 000 kč
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 174.190 (?), 21.11.2008 16:05
Do vnitřního prostoru trouby zasahuje jen velmi malá část profilu těsnění, zhruba5mm po celém obvodu. Zdá se mi že je kouřem a dehtem jakoby zakonzervované.Přesto ho musím zkusit na zkoušku odstranit. Jenom nevím čím ho nahradím .
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|