Nahořklé maso z nové udírny



host - 241.250 (?)
21.11.2008 18:24

a ještě: ničím tu gumu nahrazovat nemusíte, nechte to bez těsnění

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
Bohuna - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (166) - 186.113 (?), 20.11.2008 11:29

My máme udírnu z dvouplášťového plechu. Švagr ji kdysi udělal jen z jednoho plechu, ale to nešlo vůbec vyhřát, tak ji musel zateplit a přidat druhý plech, Čím to zaizoloval se už bohužel nedovím. Zkušeností moc nemám, ale případá mi, že máte moc těsné dvířka u topeniště tím pádem je i malý tah.Možná to ovlivňují i ty dvě kolena do kouřovodu. My máme panty dvířek nahoře a většinou je nechávam tak jeden centimetr pootevřené aby byl tah. Na začátku uzení topím drobek více aby se maso zatáhlo a nekapala z něho tak šťáva. Pak již přídávám jedno až dvě polínka. Mělo by to jen tak čudit a ohínek by se měl objevovat jen občas. Maso do údírny dávame teplé. Maso s háčky dávame do teplé vody a vodu ještě jednou vyměnime, rychle se zchladí. Než začnu udít tak seškrabu šťávu, která kapala z minulého uzení. To jsou mé zkušenosti a přeji chutné a voňavé uzené!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 135.137 (?), 20.11.2008 20:56

Možná je to blbost, ale kdysi jsem si nechal udělat plechovou udící bednu na ohniště a zkoušel tam udit malé kousky bůčku. Používal jsem jen švestkové piliny a topil jsem poctivě. Výsledek byl ten, že maso bylo tak hořké, že ho nežral ani pes. Nevim zda to bylo kouřem a nebo připáleným odkapaným omastkem. Z vašich obrázků a teploty, kterou udíte by mohl být problém v připáleném omastku na dně udírny. Ještě mě napadá zda nemáte dno udírny do trychtýře a neteče Vám omastek do kouřovodu. Nejsem odborník. Je to jen názor.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 174.190 (?), 20.11.2008 21:50

omastek se do kouřovodu dostat nemuže... je tam vyšší rantl který je zároven kryt plechem rozvádějícím kouř. udírna je ve sklepě kde je poměrně konstantní teplota15-20 st. takže s tím ochlazováním nevím.  viděl jsem nezateplené plechové udírny umístěné venku a v pohodě vyhazovat udírnu se zatím nechystám, prostě na to musím přijít mimo jiné cena toho konvektomatu (nového) byla přez 300 000 kč

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 241.250 (?), 20.11.2008 23:37

Dříve jsem to nevěděl. Ale fakt tam máte gumový těsnění? Jestli ano tak pryč s ním. Pokud tam nebude žádné tak to nevadí

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 174.190 (?), 21.11.2008 16:05

Do vnitřního prostoru trouby zasahuje jen velmi malá část profilu těsnění, zhruba5mm po celém obvodu. Zdá se mi že je kouřem a dehtem jakoby zakonzervované.Přesto ho musím zkusit na zkoušku odstranit.   Jenom nevím čím ho nahradím .     

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 214.234 (?), 21.11.2008 17:00

Jestli máte udírnu z trouby, a je tam těsnění, které vydrží teplotu 200°C při pečení a nejsou s ním problémy, tak nejspíš nebude dělat problémy ani při uzení při teplotách kolem 100°C.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 97.44 (?), 21.11.2008 17:09

moje řeč... Leda, že by dehty naleptávaly těsnění a to dodávalo masu pak "specifickou" chuť...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 241.250 (?), 21.11.2008 18:23

Ano guma může vydržet i 200 stupňů, ale ne při otevřeném ohni. Zahradnický guru tentokrát nemá pravdu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 241.250 (?), 21.11.2008 18:24

a ještě: ničím tu gumu nahrazovat nemusíte, nechte to bez těsnění

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 97.44 (?), 21.11.2008 19:01

bez těsnění je to v pohodě venku, alo pokud máte udírnu v suterénu rodinného domu, tak nevím, nevím...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika