Recept na zavaření červené řepy (aby nezkvasila)



Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.138 (?)
6.8.2014 22:48

ano, máte to přesně podle Balaštíka na straně 224 (kmín, anýz, fenykl a křen).

Takže nálev je z téhož zdroje 1 litr octa, 3 litry vody, 120 g soli, 150 g cukru.

Z poznámky na záložce : Červená řepa na indický způsob. Lák - 1 litr vody, 0,3 litru 8% bílého octa, 60 g cukru, 40 g soli, 10 kuliček černého pepře, koriandr, drcený kmín, skořice mletá (chilli, kurkuma a lžička medu jsou škrtnuté). Uvařenou a nakrájenou č.řepu prokládáme ve sklenici plátky/nudličkami zázvoru a zalijeme zchladlým scezeným nálevem. Strilijeme na 90°C po dobu dle velikosti sklenic - viz okurky.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
Stránky: 1,  2,  3,  4   
romca77 - (34) - 229.240 (?), 6.8.2014 13:33, zobrazeno: 46388x

Prosím o zaručený recept na zavaření řepy, aby chutnala stejně jako z obchodu :o) a hlavně aby po pár týdnech nezkasila. Moc díky za tipy.

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 6.8.2014 13:38

mám, je v knížce od pana Balaštíka.

wink


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 14.199 (?), 6.8.2014 13:42

S prominutím, pane S., tímhle mne spolehlivě vytočíte víc, něž ti, co tu píší jasné krá... Aspoň sem xakru napište ten lák, když už jsem to celé okvákal.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 6.8.2014 14:06

..viny nebo... voviny?

Lák napíšu večer, případně jestli budou nějaké ručně psané poznámky vložené jako záložka u používaného receptu.

Mám dojem, že místo fenyklu a anýzu používám semínka kopru a koriandru, jinak v láku tradičně voda, bílý ocet, cukr, sůl, hořčice celá, pepř celý, nové koření, bobkový list, špetka kyseliny citronové a čerstvý estragon (podle na co).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 14.199 (?), 6.8.2014 14:33

voviny. Nedávám jiné koření do řepy, než jsem popsal, mám zkušenost jen s tímto.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.138 (?), 6.8.2014 22:48

ano, máte to přesně podle Balaštíka na straně 224 (kmín, anýz, fenykl a křen).

Takže nálev je z téhož zdroje 1 litr octa, 3 litry vody, 120 g soli, 150 g cukru.

Z poznámky na záložce : Červená řepa na indický způsob. Lák - 1 litr vody, 0,3 litru 8% bílého octa, 60 g cukru, 40 g soli, 10 kuliček černého pepře, koriandr, drcený kmín, skořice mletá (chilli, kurkuma a lžička medu jsou škrtnuté). Uvařenou a nakrájenou č.řepu prokládáme ve sklenici plátky/nudličkami zázvoru a zalijeme zchladlým scezeným nálevem. Strilijeme na 90°C po dobu dle velikosti sklenic - viz okurky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 9.61 (?), 6.8.2014 23:55

Tzn. litrovky 30 minut při 90°

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 14.199 (?), 7.8.2014 6:26

Nikdy jsem řepu jinak nedělal, vyhovuje nám takto v chuti a problémy s trvanlivostí nejsou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 14.199 (?), 6.8.2014 13:40

Uvařit, oloupat, nakostkovat. Do sklenice pár zrnek kmínu, fenyklu a anýzu, může se plátek křenu. Nálef - ocet, voda, sůl, cukr - dodám po víkendu, Balaštíka mám na chalupě. Neleknout se ostrosti nálevu, řepa je mdlá, po proležení je to akorát. Sterilovat nějakých 20 minut při 90+ st. Nezkvasí, pokud dodržíte dobu sterilace a obecné zásady zavařovací.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 6.7 (?), 6.8.2014 16:00

mozno aj trosku chemie - klasickeho konzervantu. V kyslom naleve zabera velmi dobre. Cim viac bude nalev ostry, tym lepsie bude konzervovat. Ocot, sol, cukor, to vsetko su dobre ucinne latky na konzervovanie. Ci bude chutit ako z obchodu, to nikto bez nadprirodzenych schopnosti nevie.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika