|
Recept na zavaření červené řepy (aby nezkvasila)
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 220.138 (?) 6.8.2014 22:48
ano, máte to přesně podle Balaštíka na straně 224 (kmín, anýz, fenykl a křen).
Takže nálev je z téhož zdroje 1 litr octa, 3 litry vody, 120 g soli, 150 g cukru.
Z poznámky na záložce : Červená řepa na indický způsob. Lák - 1 litr vody, 0,3 litru 8% bílého octa, 60 g cukru, 40 g soli, 10 kuliček černého pepře, koriandr, drcený kmín, skořice mletá (chilli, kurkuma a lžička medu jsou škrtnuté). Uvařenou a nakrájenou č.řepu prokládáme ve sklenici plátky/nudličkami zázvoru a zalijeme zchladlým scezeným nálevem. Strilijeme na 90°C po dobu dle velikosti sklenic - viz okurky.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
romca77 - (34) - 229.240 (?), 6.8.2014 13:33, zobrazeno: 46388x
Prosím o zaručený recept na zavaření řepy, aby chutnala stejně jako z obchodu :o) a hlavně aby po pár týdnech nezkasila. Moc díky za tipy.
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 244.2 (?), 6.8.2014 14:06
..viny nebo... voviny?
Lák napíšu večer, případně jestli budou nějaké ručně psané poznámky vložené jako záložka u používaného receptu.
Mám dojem, že místo fenyklu a anýzu používám semínka kopru a koriandru, jinak v láku tradičně voda, bílý ocet, cukr, sůl, hořčice celá, pepř celý, nové koření, bobkový list, špetka kyseliny citronové a čerstvý estragon (podle na co).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 220.138 (?), 6.8.2014 22:48
ano, máte to přesně podle Balaštíka na straně 224 (kmín, anýz, fenykl a křen).
Takže nálev je z téhož zdroje 1 litr octa, 3 litry vody, 120 g soli, 150 g cukru.
Z poznámky na záložce : Červená řepa na indický způsob. Lák - 1 litr vody, 0,3 litru 8% bílého octa, 60 g cukru, 40 g soli, 10 kuliček černého pepře, koriandr, drcený kmín, skořice mletá (chilli, kurkuma a lžička medu jsou škrtnuté). Uvařenou a nakrájenou č.řepu prokládáme ve sklenici plátky/nudličkami zázvoru a zalijeme zchladlým scezeným nálevem. Strilijeme na 90°C po dobu dle velikosti sklenic - viz okurky.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6491) - 14.199 (?), 6.8.2014 13:40
Uvařit, oloupat, nakostkovat. Do sklenice pár zrnek kmínu, fenyklu a anýzu, může se plátek křenu. Nálef - ocet, voda, sůl, cukr - dodám po víkendu, Balaštíka mám na chalupě. Neleknout se ostrosti nálevu, řepa je mdlá, po proležení je to akorát. Sterilovat nějakých 20 minut při 90+ st. Nezkvasí, pokud dodržíte dobu sterilace a obecné zásady zavařovací.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 6.7 (?), 6.8.2014 16:00
mozno aj trosku chemie - klasickeho konzervantu. V kyslom naleve zabera velmi dobre. Cim viac bude nalev ostry, tym lepsie bude konzervovat. Ocot, sol, cukor, to vsetko su dobre ucinne latky na konzervovanie. Ci bude chutit ako z obchodu, to nikto bez nadprirodzenych schopnosti nevie.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4
|
|
|
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
7 způsobů, jak zvětšit malou zahradu
Podívejme se, jak zvětšit malou zahradu. Zelená barva je mnohem silnější, než si myslíte. Je spojová...
Výjimečné rostliny, které nemusíte téměř nikdy zalévat!
Pokud žijete v suché oblasti nebo se chcete podílet na ochraně životního prostředí vysazením zahrady...
10 úžasných bylinek, které můžete stříhat a budou se vám vracet
Trvalky jsou vynikajícím způsobem, jak si udržet zásoby čerstvých bylinek, aniž byste museli každou ...
|
|
|
|