|
Malinovice, Banánovice, Melounovice
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2
|
|
|
|
host - 33.219 (?), 7.11.2017 15:03
Vám přijde obsah 3 - 5% škrobu v banánech málo? Pomineme-li brambory a hrášek, je to víc než ve veškeré zelenině a 500x víc než v jablkách.
Z hledisky kvašení, resp. přeměny škrobů na cukry mi to málo přijde. Tak málo, že se tím nemá cenu vůbec zabývat.
*
Ale v té tabulce z odkazu mě zaujal obsah cukru u těch banánů. Nespletli se o jedné desetinné místo?
Rafael.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
siemens - (43) - 46.90 (?), 14.4.2019 22:04
Dobry den p.Slosar, browsujem po fore a hladam navod na banánový kvas.Viete mi odporucit pripripadne nejaky enzym komercne dostupny aby som vedel banan rozlozit na jednoduche cukry kompletne? Resp, je nutne nutne kvas pripravovat udrziavanim teplot po urcitu dobu ako pri palenke zo zita (raz)?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 150.2 (?), 6.3.2018 12:41
Dobrý den, určitě to lze, jelikož se například malinovice běžně vyrábí ;-) Teď nemyslím levnou s umělým aroma, ale průtahový destilát. Ve složení vidíte pouze destilát a vodu, žádné aroma ;-). On průtahový destilát se vyrábí odlišně, většinou pro ovoce s málou výtěžností ovoce, bobulovité ovoce typicky. Nejdřív macerujete v čistém lihu a pak destilujete.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 158.8 (?), 14.4.2019 23:35
Známý z Ruska žil nekolik let ve Vietnamu. Místní že tam pálili z banánů běžně. Na výsledném produktu prý nešlo poznat vůbec, z čeho je. O jejich postupech nevím, ale banány měli určitě lepší, než jsou u nás. Škoda energie, na takové experimenty. Rosta
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Mesány - (31) - 62.253 (?), 15.4.2019 22:01
Nemyslim.si, ze ne to skoda energie. Pokud k tomuto ovoci ma nekdo snadny pristup... osobne letos budu palit uz ctvrtou varku. Dve prepravky s prezralyma bananama oloupu - cim zralejsi, tim lepe - obsahuji pak vice cukru... Idealne kdyz uz napul "tecou", rozsmelcuju, na 20 kg bananu pridam cca 5-6 litru vody, pulkilovku cukru a vinne kvasinky. Vyteznost z tohoto je cca 1,5 litru, nadherne to voni a chut take neni spatna. Problem je v tom, ze se radi banany napaluji i na dvouplastovem kotli, takze je potreba opravdu pomalu pridavat na teplote.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1, 2
|
|
|
|
|
|
|