Malinovice, Banánovice, Melounovice



host - 150.2 (?)
6.3.2018 12:41

Dobrý den, určitě to lze, jelikož se například malinovice běžně vyrábí ;-) Teď nemyslím levnou s umělým aroma, ale průtahový destilát. Ve složení vidíte pouze destilát a vodu, žádné aroma ;-). On průtahový destilát se vyrábí odlišně, většinou pro ovoce s málou výtěžností ovoce, bobulovité ovoce typicky. Nejdřív macerujete v čistém lihu a pak destilujete.  

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                     
host - 33.219 (?), 7.11.2017 15:03

Vám přijde obsah 3 - 5% škrobu v banánech málo? Pomineme-li brambory a hrášek, je to víc než ve veškeré zelenině a 500x víc než v jablkách.

Z hledisky kvašení, resp. přeměny škrobů na cukry mi to málo přijde. Tak málo, že se tím nemá cenu vůbec zabývat.
*
Ale v té tabulce z odkazu mě zaujal obsah cukru u těch banánů. Nespletli se o jedné desetinné místo?


Rafael.

https://web.vscht.cz/~koplikr/4_Ovoce_a_zelenina.pdf
https://web.vscht.cz/~koplikr/4_Ovoce_a_zelenina.pdf
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 236.138 (?), 8.11.2017 17:41

Ano, je tam chyba. Z několika zdrojů jsem ověřil, že banány obsahují cca 12% cukrů. PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
siemens - (43) - 46.90 (?), 14.4.2019 22:04

Dobry den p.Slosar, browsujem po fore a hladam navod na banánový kvas.Viete mi odporucit pripripadne nejaky enzym komercne dostupny aby som vedel banan rozlozit na jednoduche cukry kompletne? Resp, je nutne nutne kvas pripravovat udrziavanim teplot po urcitu dobu ako pri palenke zo zita (raz)?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
siemens - (43) - 46.90 (?), 7.6.2019 22:51

p.Slosar, kolko malin do akeho objemu alkoholu je treba namacerovat a po aku dobu?dakujem

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 150.2 (?), 6.3.2018 12:41

Dobrý den, určitě to lze, jelikož se například malinovice běžně vyrábí ;-) Teď nemyslím levnou s umělým aroma, ale průtahový destilát. Ve složení vidíte pouze destilát a vodu, žádné aroma ;-). On průtahový destilát se vyrábí odlišně, většinou pro ovoce s málou výtěžností ovoce, bobulovité ovoce typicky. Nejdřív macerujete v čistém lihu a pak destilujete.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 158.8 (?), 14.4.2019 23:35
Známý z Ruska žil nekolik let ve Vietnamu. Místní že tam pálili z banánů běžně. Na výsledném produktu prý nešlo poznat vůbec, z čeho je. O jejich postupech nevím, ale banány měli určitě lepší, než jsou u nás. Škoda energie, na takové experimenty. Rosta
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Mesány - (31) - 62.253 (?), 15.4.2019 22:01
Nemyslim.si, ze ne to skoda energie. Pokud k tomuto ovoci ma nekdo snadny pristup... osobne letos budu palit uz ctvrtou varku. Dve prepravky s prezralyma bananama oloupu - cim zralejsi, tim lepe - obsahuji pak vice cukru... Idealne kdyz uz napul "tecou", rozsmelcuju, na 20 kg bananu pridam cca 5-6 litru vody, pulkilovku cukru a vinne kvasinky. Vyteznost z tohoto je cca 1,5 litru, nadherne to voni a chut take neni spatna. Problem je v tom, ze se radi banany napaluji i na dvouplastovem kotli, takze je potreba opravdu pomalu pridavat na teplote.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 240.99 (?), 29.5.2022 20:30
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať ako dlho to nechávate asi kvasit? Chcel by som to vyskúšať nakoľko mám prístup k väčšiemu množstvu banánov. Ďakujem
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Ventilátor na krbová kamna12.4.2024
Motorova pila stihl 02812.4.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika