Kolko odobrat metylalkoholu



host - 202.78 (?)
19.9.2012 21:24

Otázkou je, proč by to někdo dělal? Samozřejmě, že se to oddělit dá, jen záleží na tom, co máte k dispozici za zařízení a čím to bylo denaturované. Pamatuju si i takové "machry", co přepalovali Alpu. Ovšem k pálence to má na hony daleko. Kupte si kvalitní pití někde jinde a nepokoušejte štěstí ;) Petr L.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 232.62 (?), 5.10.2012 9:46

Zákal vzniká při nízkých koncentracích vysrážením mastných kyselin, které jsou rozpustné jen ve větších koncentracích alkoholu. Proto se musí za stálého míchání pomalu přilévat voda do alkoholu - nikoliv opačně! Dalším aspektem je, že každá minerální voda je většinou "tvrdá" a tudíž se v ní špatně cokoliv rozpouští (opět předpoklad vzniku zákalu). Z jistého pohledu je tedy i možné použít vodu destilovanou. Já používám AQUILA neperlivá (pro kojence), na těch 50% to určitě stačí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 27.200 (?), 18.9.2017 21:04

"bílá mlhovina" vzniká VŽDY ale fakt VŽDY pridaním VODY!!!

Vyskúšal som to xy krát doma na všetkých druhoch pálenky z oficiáolnych páleníc.

Máme tvrdú vodu v(vysoký obsah minerálov) a tie spôsúbujú BIELE zafarbenie.

Dolial som destilovanú vodu a voalá pálenka krásna číra.

Aj od deda voda je krásne číra pálenka.

Tak pozor na to!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 189.242 (?), 28.2.2014 21:03

suhlasím z vaším receptom, já odoberám 0,8dl, je jedno kolko mám vodky v kotlíku, a som si naprosto istý že to je čisté aj bez merania v labáku. zatial som mal len chválu

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 220.205 (?), 28.4.2012 18:22

Jedná se o oxidaci methanolu na formaldehyd pomocí manganistanu draselného KMnO4. Pokud je methanol CH3OH přítomen, dojde k redukci manganistanu draselného na burel MnO2, který se vyloučí jako pevná látka. Pokus se provádí takto: Do zkumavky odměříme asi 1 ml zkoumného vzorku, přidáme 4 ml 20% kys. sírové a za chlazení v ledové lázni a stáleho promíchávání dávkujeme asi 1 g jemně rozetřeného KMnO4. Pokud je methanol přítomen, zmizí červenofialové zabarvení a objeví se vyloučený burel, který sedimentuje. Lit. V. Šedivec, J. Flek: Příručka anylýzy organických rozpouštědel SNTL, Praha 1968, str 146 slosar-petr@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 106.66 (?), 28.4.2012 18:31

Existuje ještě orientační zkouška přítomnosti methanolu-používá se fuchsin, který se odbarví reakcí s SO2-v přítomnosti methanolu se zbarví červenofialově.
Můžu nicméně potvrdit, že methanol najdete v podstatě v každém destilátu.

Libor

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 37.225 (?), 19.9.2012 21:00

Ked palenka obsahuje vela metanolu ktory vznikol prirodzeným kvasením, takýto alkohol sa dá zušľachtiť ďalším prepálením, a získame zasa poživateľný alkohol. moja otázka znie: dá sa ďalším prepalom opraviť palenka na pitnú keď do nej niekto nalial denaturovaný lieh?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 202.78 (?), 19.9.2012 21:24

Otázkou je, proč by to někdo dělal? Samozřejmě, že se to oddělit dá, jen záleží na tom, co máte k dispozici za zařízení a čím to bylo denaturované. Pamatuju si i takové "machry", co přepalovali Alpu. Ovšem k pálence to má na hony daleko. Kupte si kvalitní pití někde jinde a nepokoušejte štěstí ;) Petr L.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 84.130 (?), 24.9.2012 13:07

Kdysi na VŠCHT existovala "tajná diplomová práce" jak zbavit denaturovný líh jeho denaturace. Byla to taková perlička, protože nenznikla na fakultě kvasné chemie, ele chemická technologie. Jednalo se tehdy o potravinářský líh, denaturovaný benzenem, či benzínem a ještě jinými denaturačními prostředky. V současnosti se většinou používají "obecné denaturace" bez další specifikace. Tahdy se potřeboval Čistý alkohol pro některé práce v laboratoři a jeho denaturace v tom byla na závadu. Kupovaný líh pro laboratoře zase musel mít fůru povolení, dohled (prostě fůra papírování a kontrol) a byl také dražší. V dnešní době toto již nikdo neprovádí, protože buď má na "čistý špiritus" nebo ho sežene přes překupníky!!!

Takže teoreticky se dá vyčistit jakýkoliv líh, zaleží na denaturaci, zařízení co máte k dispozici a času co tomu věnujete. Ale stále to bude jen líh!!!Lze to použít max. na likéry, pálenka z toho nikdy nebude!!!.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 103.78 (?), 25.2.2014 13:30

to je teda pěkná kravina, kal na dně dělá maximálně špína z trubek, metyl nelze senzoricky určit

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 168.2 (?), 20.9.2012 12:07

Zdravím, je to pekne čo píšete, ale iste ste neštudovali chemickotechnologicku fakultu...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika