Pergoly: nápady a inspirace pro krásné venkovní prostory

pergoly
Zdroj: www.lawnstarter.com

Pergola je krajinný prvek, který musí být v souladu s venkovním designem a architekturou domu. Velikost pergoly musí být také v souladu s velikostí přilehlých budov, pokud je k nim připojena.

V minulosti byly pergoly známy jako prostředek k zajištění mříží pro popínavou vinnou révu. Dnes jsou však něčím víc – představují účinný způsob, jak zlepšit atraktivitu domu.

Chcete najít design pergoly, který bude nejlépe vyhovovat vašemu venkovnímu prostoru? Seznamte se s nejlepšími nápady a návrhy pergol, díky kterým bude pobyt venku tím nejpříjemnějším a nejchladnějším časem vůbec!

Stromová pergola

Tato pergola byla postavena kolem skutečného živého stromu, aby se využil přirozený stín, který poskytne v teplejší části roku.

A protože je mistrovským dílem tohoto prostředí, inspiroval výzdobu posezení. Všechny kusy jsou vyrobeny z přírodních materiálů – dřeva, kamenů a kmenů, aby v civilizaci vytvořily lesní kouzlo. Střecha pergoly je postavena z masivních trámů.

Pergoly: nápady a inspirace pro krásné venkovní prostory
Zdroj: www.decorhomeideas.com

Pergola inspirovaná Bali

Už jste viděli typické chatky na Bali kolem domů? Tato pergola je inspirována jejich designem, ale představuje trvalejší řešení. Obsahuje kratší, ale hustě instalované šikmé lamely, které během dne vytvoří částečný až úplný stín.

Nábytek byl navržen tak, aby ladil s pergolou, a dohromady tak vytvořil relaxační venkovní oázu. Dřevo pergoly ladí se dřevem nosných konstrukcí křesel, pohovky a stolů. Jejich horní části jsou zvoleny v šedých odstínech, aby doplňovaly podlahu a vnější strany stěn.

Pergoly: nápady a inspirace pro krásné venkovní prostory
Zdroj: www.decorhomeideas.com

Pergola v toskánském stylu

Tento venkovní obytný prostor byl vytvořen v duchu starověku, aby vypadal a působil jedinečně. Stávající kamenná zeď dává začátek projektu pergoly.

Je vyrobena z velkých a silných masivních dřevěných trámů, které podpírají dřevěné sektory připomínající mřížoví, které pojmou plazivou vinnou révu. Je to další prostředek, který zajistí hustý a chladivý stín v horkých dnech.

Druhá svislá podpěra pergoly byla vyrobena tak, aby odpovídala té protější, která zde již byla. S cílem zajistit stejný autentický vzhled, ale vyhnout se úplnému uzavření tohoto jídelního prostoru, je zde krátká kamenná zeď a cementové sloupy, které přebírají hmotnost pergoly.

Pergoly: nápady a inspirace pro krásné venkovní prostory
Zdroj: www.decorhomeideas.com

Bar nebo pergola?

Pergola byla vyrobena tak, aby zastínila bar, který je prodloužením kuchyně a používá se v létě. Tento snadný projekt, který zvládne každý, obsahuje dřevěný trám, který je podepřen spodní částí vnějšího parapetu.

Vznikl tak společný vnitřní a venkovní prostor pro servírování a popíjení koktejlů nebo kávy při odpočinku od koupání v bazénu.

Bar není velký, ale je dobře definován tak, aby byl velmi přitažlivý a jedinečný. Barové stolky jsou vyrobeny v kombinaci bílé barvy s přírodním dřevem, které doplňuje okolní dekor.

Bar nebo pergola
Zdroj: www.decorhomeideas.com

Pergola je nejen krajinný prvek, který má ladit s designem a architekturou domu, ale také musí být ve správném poměru s okolními budovami. Od tradičních vinných rév po moderní venkovní obývací pokoje, pergoly nabízejí nekonečné možnosti pro vytvoření atraktivních a funkčních venkovních prostorů. Bez ohledu na to, zda se rozhodnete pro stromovou pergolu, pergolu inspirovanou Bali, toskánský styl nebo vytvoření prostoru pro bar, vaše zahrada se stane místem pro relaxaci a odpočinek v příjemném stínu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno