Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Dřevo do destilátu

Dřevo do destilátu


host - xxx.xxx.204.170 (?)
2.12.2019 22:20

Dlouho jsem tu nebyl a teprve dnes jsem si všiml dotazu na výrobu rumu. Tedy: především upozorňuji, že moje pojetí rumu je založeno na dlouhých paličských zkušenostech a následném studiu různých postupů na I netu. Potom jsem výzkumu nejen použitých surovin, ale i samostatného technologického procesu věnoval mnoho úsilí. Tím chci pouze říci, že jsem dospěl k procesu, který je na jedné straně (tedy podle názoru pijáků) velmi úspěšný, na straně duhé však náročný. Bylo by ode mne dost nezodpovědné tvrdit, že je možno snadno vyrobit velmi dobrý rum jen tak "od oka". Proto prosím, aby moje, jen elementární informace byla brána jako záruka jistého výsledku. Používám třtinovou melasu a třtinový cukr. Ale hlavní je technologie a to se tu nedá dostatečně popsat. Není tu dost místa. A hlavně, budiž mi to odpuštěno, podrobný návod, dá-li se to tak říci, nemohu zveřejnit, je to mé rodinné tajemství a jeho zveřejnění by mi spíš hrozilo ostudou po neúspěších nedosti zkušených a vybavených paličů. Nicméně, zkuste to, třeba zvítězíte svým způsobem. Vedle toho nyní čekám na roční zrání loňské várky, které teprve dovrší mé úsilí.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5   
                           

Dřevo do destilátu


host - xxx.xxx.236.138 (?)
11.9.2018 21:29, počet návštěv: 13178
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Doporučuji přečíst názor MUDr. M.Vysloužila, tuším z 11.6 2018. Napsal to přesně. Dřevo se hodí pouze do vínovic, jablkovic (calvadosů) a obilných destilátů. Tak, jak to chápu já, je "Zlatá slivovice" jisté nejmenované firmy RJ prostě omyl, ale splést se může každý. Přídavek dřeva, v jakékoliv versi, tedy i pecky musí destilát obohatit, nikdy nesmí dojít k tomu, že převládne chuť dřeva a původní markanty destilátu zmizí nebo jsou značně potlačeny. Dost před "barikovými destiláty" varuji, odřel jsem si uši mnohokrát, třeba letos na soutěži v RJ, Vizovice.

Připojit reakci   
                           

Dřevo do destilátu


host - xxx.xxx.236.138 (?)
11.9.2018 21:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Oprava 22.6.2018.

Připojit reakci
                           

Dřevo do destilátu


krekaříček (34) - xxx.xxx.179.2 (?)
15.10.2019 17:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý podvečer. Chtěl bych se zeptat, jak jste vyráběl ten rum? Z cukrové melasy, nebo z cukru a z jakého třtinového? Kdysi jsem si vyráběl tzv. domácí líh na maceráty z melasy (tmavěhnědá hustá tekutina). Děkuji za odpověď.

Připojit reakci
                           

Dřevo do destilátu


host - xxx.xxx.204.170 (?)
2.12.2019 22:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dlouho jsem tu nebyl a teprve dnes jsem si všiml dotazu na výrobu rumu. Tedy: především upozorňuji, že moje pojetí rumu je založeno na dlouhých paličských zkušenostech a následném studiu různých postupů na I netu. Potom jsem výzkumu nejen použitých surovin, ale i samostatného technologického procesu věnoval mnoho úsilí. Tím chci pouze říci, že jsem dospěl k procesu, který je na jedné straně (tedy podle názoru pijáků) velmi úspěšný, na straně duhé však náročný. Bylo by ode mne dost nezodpovědné tvrdit, že je možno snadno vyrobit velmi dobrý rum jen tak "od oka". Proto prosím, aby moje, jen elementární informace byla brána jako záruka jistého výsledku. Používám třtinovou melasu a třtinový cukr. Ale hlavní je technologie a to se tu nedá dostatečně popsat. Není tu dost místa. A hlavně, budiž mi to odpuštěno, podrobný návod, dá-li se to tak říci, nemohu zveřejnit, je to mé rodinné tajemství a jeho zveřejnění by mi spíš hrozilo ostudou po neúspěších nedosti zkušených a vybavených paličů. Nicméně, zkuste to, třeba zvítězíte svým způsobem. Vedle toho nyní čekám na roční zrání loňské várky, které teprve dovrší mé úsilí.

Připojit reakci
                           

Dřevo do destilátu


host - xxx.xxx.128.203 (?)
15.9.2018 14:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Koupil jsem 5l dubovy soudek a nechal si ho u prodejce hodne vypalit. Nasledne jsem v nem nechal pul roku kalvados. Vysledna lihovina ma hrasne nahnedlou varvu a z dreva se pridala i lehka chut po vanilce. Letos to budu opakovat. Je dulezite prubezne kontrolovat kvalitu at trochu ziskate prehled jak dochazi k barveni. Ono to bude s kazdou davkou probihat jinak rychle, protoze sud uz bude pouzivany.

Letos to vypada na dobry rok, takze asi pribude dalsi soudek do sklepa.

Připojit reakci
                           

Dřevo do destilátu


Dakota.F (26) - xxx.xxx.238.190 (?)
17.10.2019 18:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Laboruji takto už asi 3 tí rok.

První rok jsem si zakoupil 3 litrový dubový soudek. Ihned do něho šla Irská Whisky.

Po půl roce před stáčením, jsem pořídil druhý soudek opět dubový 3 litry.Po Irské se jen zaprášilo jak moc chutnala. Oba soudky jsem naplnil Jabčákem opět stočeno po půl roce.Lahodná chut bohužel opět hned pryč.Opět soudky naplněné Irskou Whisky.Tak to budu střídat.

Letos jsem do svého pordfolia přidal tento výtvor od jednoho výrobce z Brna.

15 litrový dubový soudek.Naplněný kukuřičnou Whisky.

Obrázky:

Připojit reakci
1, 2, 3, 4, 5   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Ředění slivovice1075.12.2019245854
Pálenka z kdoulí222.12.201923744
Dřevo do destilátu462.12.201933076
Škrábavost pálenky5125.11.201968786
Destilační přístroj - sestrojení6225.11.2019141611
Domácí pálenice1923.11.201912466
Tis cerveny323.11.2019609
destilační přístroj105523.11.20191469819
Destilat z duly (kdoule)416.11.201912101
Zakalená část pálenky1311.11.20192078
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201932903
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201923356
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201929703
Pečetní vosk114.11.20192002
Palenka z datli?103.11.20197363
Refraktometr na měření kvasu243.11.201914212
Vaření hroznového vina21.11.2019469
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.2019721
Pálenka z dýně6030.10.201959551
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201919838
Míchat lutr při 2D?528.10.20191558
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201921796
Zakalená slivovice17222.10.2019239023
Koupě Palírny 1614.10.20194458
Poraďte jaké kvasinky289.10.201919453
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191474
Test na metanol832.10.201997501
Kvas trnky630.9.20191280
Šípkovica ako ma to2326.9.201941848
Vzdálenost trubky od kotla626.9.20191371
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20192261
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193807
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201923786
Novy kvas nekvasi712.9.20191793
Výtěžnost a cena1012.9.20192293
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191804
Smíchání dvou kvasů?155.9.201911217
Destilační přístroj193.9.20194542
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201938093
Da se to este?927.8.20191762
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Elektrická udírna z Mountfield5.12.2019
Elektrická udírna z Mountfield5.12.2019
Destilát z medu - zná někdo návod na naložení kvasu?4.12.2019
Destilát z medu - zná někdo návod na naložení kvasu?3.12.2019
Uzeni bucek3.12.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů