Zdravím.
Nemáte zkušenost s namícháním "rumu"? Zkoušel jsem ho namíchat z jemné vínovice. Použil jsem esenci rumu, vanilky, karamel a sladidlo. Koupil jsem to na alkoholoveesence.cz. Další pokus jsem udělal s přidáním dubový žíhaných špalíků (popsáno v této sekci) a malým přídavkem uvedených esencí. Naředěno na cca 43 proc. To bylo jemnejší, chutnější. Ale zatím to není to co chci. Nemáte někdo zkušenost s přidáním koření - skořice, hřebíček, koriandr...? Co, kolik? Podělte se. Rád bych se vyhnul použití rumové esence (aromka Brno). Uleželý karibský rum asi nenamícháme, ale určitě kvality Republiky a Hefronu nebude problém dosáhnout. Rum je nepostradatelná součást griotky a trochu dávám i do ořechovice i když tam dávám pžedevším ovocnou pálenku čistou. Ale do punče, svařáku a td. je nenahraditelný. Tak se podělte. Pěkný večer.