|
Zelí za 2 měsíce nezkvasilo
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18311) - 92.238 (?), 5.11.2018 22:51
Pokud vím, tak mléko nekvasí, mléko vždy zkysne
Zkysnutí mléka je způsobeno mléčným kvašením. Ale jinak s Vámi souhlasím. Taky jsem nikdy mléko do zelí nepřidával, ale jistou logiku to má. Zelí pokaždé vykvasilo, ale jeho kvalita nebyla vždy stejná a stoprocentní.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6460) - 9.135 (?), 6.11.2018 8:27
Ona stoprocentní kvalita u kysaného zelí je taková chimérická hodnota. Aby to chutnalo tak, jak to voní, říká mi vždy dcera, když cítí, že něco vaříme. Osobně mám stejnou zkušenost jako MV, každý rok mám zelí jiné, někdy lepší, jindy méně dobré, ale špatné zatím (tuk tuk) nikdy. Je to rokem, vodou, odrůdou, teplotou, rukama, prostě vším. A přestal jsem už nad tím mudrovat, dělám to prakticky stále stejně bez experimentů. Bez přísad mléka či jiných urychlovačů. Jediná podmínka, kterou bych doporučil přísně dodržet je, zelí od naložení potopené pod šťávou a zatížené. Když nemá vlastní šťávu, udělat umělou. Ihned po nakrouhání musí být pod vodou.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.114 (?), 5.11.2018 23:27
Na kilo zelí určitě nedáváte dvacet deka soli, ale určitě je to 20 g. Dvacet deka je na deset kilo. Jen pro pořádek, kdyby chtěl někdo použít váš recept. Do zelí by se mohl přidat jako očkovací kultura jogurt, samozřejmě bílý s živou kulturou, třeba Hollandia. V mléce probíhá mléčné kvašení, stejně tak v zelí. Když o tom víte houby, tak se nevyjadřujte,
Ivap
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Libor1 - Stříbrný Zahrádkář (173) - 232.164 (?), 10.11.2018 16:36
Po rokoch nakladania kapusty s bezproblemovym priebehom, sa mi tiez kapusta tento rok pokazila - je meka, voda pri zdvihnuti nekvapka, ale sa taha ako po spagate a je mazlava + pritlacne dosky boli mazlave. Kvasilo to 3 tyzdne v garazi pri 19C, len sa mi zdalo ze akosi malo a kratko. Voda bola 5cm nad pritlacnymi vrchnymi doskami v sudku, dal som 340g soli na 21kg kapusty + 2kg cibule, par jablk, rascu, chren - ako kazdy rok. Kapusta kupena z dvora. Nalozil som aj do poharov - tam to ma octovy zapach. Tak neviem, kde sa stala chyba?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4458) - 38.136 (?), 3.1.2019 21:43
Zelí se mně vloni neurodilo, takže nakládám kupované z Lidlu. Sklenice od okurek, taková ta bachratá z Lidlu. Vejde se do ní 2 kg krouhanky, ač se to nezdá. Zelí bílé nakrouhám co nejjemněji na robotu, 20g soli na 1kg zelí, malou špetku kmínu a malý bobkový list nalámat. Nic víc, ne cibuli! Promíchat v míse, nechat hodinu zavadnout, promíchat a našťouchat do sklenice, úplně po vrch. Utáhnout víčko, sklenici postavit do misky. Vytéká šťáva. V teple v kuchyni. Za týden dát do lednice a konzumovat. Je skvělé syrové i jako knedlovepřozelo a kyselé je fest!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
1, 2, 3, 4
|
|
|
9 rychle rostoucích stálezelených stromů
Stálezelené stromy vytvářejí na zahradách krásné přírodní ohraničení, které lze použít místo tradičn...
Návod, jak na odplevelování při péči o trávník
Odplevelování trávníku je důležitý proces, který udržuje vaši krajinu zdravou. Když se na trávníku n...
Nejlepší rostliny pro rajčata a tipy, jak zajistit, aby se jim dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, měli byste zvážit pěstování doprovodných rostlin. Dop...
Závěsná velikonoční vajíčka: kreativní DIY projekt pro jarní výzdobu
Pokud hledáte velikonoční výzdobu, která je elegantní a zároveň snadno zvládnutelná jako DIY projekt...
Pěstování jahod: nejlepší tipy pro obrovskou úrodu
Vyzývám vás, abyste našli jahodu, která by chutnala stejně dobře jako ta, kterou jste si sami vypěst...
|
|
|
|