Uchování jablečného moštu bez sterilace
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18311) - 92.38 (?) 29.8.2016 14:22
Na uchování moštu takový kanystr použít můžete, ale jen na pár dní v lednici. Výpustní kohoutek je dobrý akorát k tomu, abyste ho omylem ukopl. Že by někdo dokázal naplnit takový kanystr horkým moštem tak, aby se nekazil, tomu upřímně nevěřím. Taky nevím, jestli je ten plast stavěný na kontakt s horkou potravinou.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 39.35 (?), 12.10.2018 10:48
Je zajímavé, že v diskusi nikdo nepíše o křenu. S kamarádem jsme vylisovali dva šedesátilitrové demižony jablečné šťávy. Do každého demižonu jsme přidali asi 100 g nastrouhaného křenu, promíchali a uložili ve sklepě. Tuto jablečnou šťávu jsme pili až do konce dubna. Byla velice chutná, jako čerstvá a chutnala i mým třem malým dětem. Mohu jen doporučit.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 19.98 (?), 29.10.2011 21:11
Existují mrazáky (a řada lidí je vlastní), do kterých se vejdou stovky litrů moštu v PETkách.V truhlicových je pořád lepší půlka prasete nebo mošt v lahvích než se v nich přehrabovat mezi rozličnými druhy potravin. Ale to Vy víte pane doktore, to já jen tak z legrace.
Samozřejmě je přímé zmražení nejjednodušší a nejjistější způsob uchování moštu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|