Uchování jablečného moštu bez sterilace



host - 180.214 (?)
28.10.2011 15:26

Já si ho dávám v pet lahvích do mrazáku a vydrží jak dlouho chcete

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 29.8.2016 14:22

Na uchování moštu takový kanystr použít můžete, ale jen na pár dní v lednici. Výpustní kohoutek je dobrý akorát k tomu, abyste ho omylem ukopl.  Že by někdo dokázal naplnit takový kanystr horkým moštem tak, aby se nekazil, tomu upřímně nevěřím. Taky nevím, jestli je ten plast stavěný na kontakt s horkou potravinou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 235.31 (?), 29.8.2016 14:32

Žádné zkušeností s tím nemám a ani pořádně nevím jestli se mi to líbi, jen mně to tak zaujalo: Bag in Box, např. tady.

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 180.214 (?), 28.10.2011 15:26

Já si ho dávám v pet lahvích do mrazáku a vydrží jak dlouho chcete

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 39.35 (?), 12.10.2018 10:48

Je zajímavé, že v diskusi nikdo nepíše o křenu. S kamarádem jsme vylisovali dva šedesátilitrové demižony jablečné šťávy. Do každého demižonu jsme přidali asi 100 g nastrouhaného křenu, promíchali a uložili ve sklepě. Tuto jablečnou šťávu jsme pili až do konce dubna. Byla velice chutná, jako čerstvá a chutnala i mým třem malým dětem. Mohu jen doporučit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 65.50 (?), 29.10.2011 10:57

Pokud vylisujete za rok 10 litrů moštu, pak to lze.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 19.98 (?), 29.10.2011 21:11
Existují mrazáky (a řada lidí je vlastní), do kterých se vejdou stovky litrů moštu v PETkách.V truhlicových je pořád lepší půlka prasete nebo mošt v lahvích než se v nich přehrabovat mezi rozličnými druhy potravin. Ale to Vy víte pane doktore, to já jen tak z legrace. Samozřejmě je přímé zmražení nejjednodušší a nejjistější způsob uchování moštu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 65.50 (?), 29.10.2011 21:58

Přiznám se, že jsem u nikoho doma takový mrazák neviděl, taky by se takové uskladnění tekutiny trochu prodražilo. Navíc PETka moštu se nerozpustí za 5 minut, tak je to i nepraktické.
    Když už bych mošt mrazil, použil bych místo PETek skladnější hranaté krabice. I ty se ovšem zmrazením poněkud deformují.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2261) - 66.105 (?), 29.10.2011 22:34

Pet lahve jsou mnohokrát vyzkoušené a rozmrazí se za předem známou dobu. Osobně mám takto upravené mošty (jablečné i hroznové) raději než konzervované tepelně nebo chemicky.  Krabice bych vyzkoušel, kdyby byly také tak běžně k dispozici. Trochu bych se bál expanze po zmrznutí (hůř se budou vytahovat z monobloku než lahve).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 65.50 (?), 29.10.2011 23:38

Krabice mám vyzkoušené (ne s moštem, ale s jinými tekutinami - vývar, zabijačková polévka atd). Je třeba je skládat vedle sebe již zmražené, jinak by skutečně expanze mohla nastat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4458) - 38.136 (?), 31.10.2011 16:46

Teď právě zkouším zavařit mošt - přivést k cca 80°C, nevařit, aby to nemělo pachuť, přidat kyselinu sorbovou /Pomůcka Dr. Oetker k zavařování/, zchladlé dát do petek /horkem se deformují/. Moje teorie - osmdesáti stupni zničím enzymy, které dělají v moštu změny a sorbovkou ho zakonzervuju. Kyseliny sorbové bych se nebál, je v každé sladké vodě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika