Jak sázet okurky

Okurky patří mezi nejoblíbenější zeleninu, která se pěstuje v zahradách nebo na terasách. Jejich chuť je vynikající, a navíc jsou bohaté na vitamíny a minerály. V tomto článku se dozvíte, jak a kdy sázet okurky, jak o ně pečovat a kdy sklízet.

Okurky patří mezi nejoblíbenější zeleninu, která se pěstuje v zahradách nebo na terasách. Jejich chuť je vynikající, a navíc jsou bohaté na vitamíny a minerály. Ačkoliv se mohou zdát jako nenáročná rostlina, je třeba věnovat jim dostatečnou péči, aby byly úspěšné. Sázení okurek je snadné, avšak je třeba dbát na několik zásad, aby byly úspěšné. V tomto článku se dozvíte, jak a kdy sázet okurky, jak o ně pečovat a kdy sklízet.

Výběr sazenic okurek

Při výběru sazenic okurek je důležité zvolit kvalitní a zdravé rostliny. Ty by měly být bez žloutnutí nebo jiných známek choroby. Dále je důležité zvolit odolnou odrůdu, která bude vyhovovat podmínkám vašeho zahradnictví. Pokud chcete okurky pěstovat na terase, doporučuje se zvolit menší odrůdy, které nepotřebují tak silnou oporu.

Vhodné podmínky pro sázení okurek

Okurky potřebují k růstu teplo a slunce, proto je nejvhodnější doba pro jejich sázení pozdní jaro nebo začátek léta. Je důležité zajistit, aby půda byla dostatečně vlhká a vyhřátá. Pokud chcete okurky pěstovat na terase, doporučuje se zvolit místo, kde bude dostatek slunečního svitu.

Jak sázet okurky

Před samotným sázením okurek je důležité připravit si vyvýšenou záhony nebo květináče. Pro okurky je vhodné použít kvalitní zahradnickou zeminu nebo kompost. Pokud chcete okurky pěstovat na terase, doporučuje se zvolit kvalitní substrát pro pěstování v květináčích.

Sázení okurek je velmi jednoduché. Je důležité zajistit, aby byly rostliny dostatečně zakořeněné a aby byly umístěny ve správné vzdálenosti od sebe. Doporučuje se sázet okurky do hloubky asi 10 centimetrů a vzdálenost mezi rostlinami by m ěla být asi 30-40 centimetrů. Po sázení je třeba rostliny dobře zalít.

Opora pro okurky

Okurky jsou rostliny, které potřebují oporu. Pro jejich růst je vhodné je připoutat k opoře nebo k plotu. Pokud pěstujete okurky na terase, doporučuje se použít oporu ve formě kolíku nebo tyče, na kterou budou rostliny připoutány.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno