Uchování jablečného moštu bez sterilace



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 65.50 (?)
29.10.2011 10:57

Pokud vylisujete za rok 10 litrů moštu, pak to lze.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 29.8.2016 14:22

Na uchování moštu takový kanystr použít můžete, ale jen na pár dní v lednici. Výpustní kohoutek je dobrý akorát k tomu, abyste ho omylem ukopl.  Že by někdo dokázal naplnit takový kanystr horkým moštem tak, aby se nekazil, tomu upřímně nevěřím. Taky nevím, jestli je ten plast stavěný na kontakt s horkou potravinou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 235.31 (?), 29.8.2016 14:32

Žádné zkušeností s tím nemám a ani pořádně nevím jestli se mi to líbi, jen mně to tak zaujalo: Bag in Box, např. tady.

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 180.214 (?), 28.10.2011 15:26

Já si ho dávám v pet lahvích do mrazáku a vydrží jak dlouho chcete

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 39.35 (?), 12.10.2018 10:48

Je zajímavé, že v diskusi nikdo nepíše o křenu. S kamarádem jsme vylisovali dva šedesátilitrové demižony jablečné šťávy. Do každého demižonu jsme přidali asi 100 g nastrouhaného křenu, promíchali a uložili ve sklepě. Tuto jablečnou šťávu jsme pili až do konce dubna. Byla velice chutná, jako čerstvá a chutnala i mým třem malým dětem. Mohu jen doporučit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 65.50 (?), 29.10.2011 10:57

Pokud vylisujete za rok 10 litrů moštu, pak to lze.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 19.98 (?), 29.10.2011 21:11
Existují mrazáky (a řada lidí je vlastní), do kterých se vejdou stovky litrů moštu v PETkách.V truhlicových je pořád lepší půlka prasete nebo mošt v lahvích než se v nich přehrabovat mezi rozličnými druhy potravin. Ale to Vy víte pane doktore, to já jen tak z legrace. Samozřejmě je přímé zmražení nejjednodušší a nejjistější způsob uchování moštu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 65.50 (?), 29.10.2011 21:58

Přiznám se, že jsem u nikoho doma takový mrazák neviděl, taky by se takové uskladnění tekutiny trochu prodražilo. Navíc PETka moštu se nerozpustí za 5 minut, tak je to i nepraktické.
    Když už bych mošt mrazil, použil bych místo PETek skladnější hranaté krabice. I ty se ovšem zmrazením poněkud deformují.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2261) - 66.105 (?), 29.10.2011 22:34

Pet lahve jsou mnohokrát vyzkoušené a rozmrazí se za předem známou dobu. Osobně mám takto upravené mošty (jablečné i hroznové) raději než konzervované tepelně nebo chemicky.  Krabice bych vyzkoušel, kdyby byly také tak běžně k dispozici. Trochu bych se bál expanze po zmrznutí (hůř se budou vytahovat z monobloku než lahve).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 65.50 (?), 29.10.2011 23:38

Krabice mám vyzkoušené (ne s moštem, ale s jinými tekutinami - vývar, zabijačková polévka atd). Je třeba je skládat vedle sebe již zmražené, jinak by skutečně expanze mohla nastat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4477) - 38.136 (?), 31.10.2011 16:46

Teď právě zkouším zavařit mošt - přivést k cca 80°C, nevařit, aby to nemělo pachuť, přidat kyselinu sorbovou /Pomůcka Dr. Oetker k zavařování/, zchladlé dát do petek /horkem se deformují/. Moje teorie - osmdesáti stupni zničím enzymy, které dělají v moštu změny a sorbovkou ho zakonzervuju. Kyseliny sorbové bych se nebál, je v každé sladké vodě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika