Výběr postřikovače stromků



host - 4.7 (?)
21.1.2014 13:52

Ak tomu dobre rozumiem Solo je drahe, ale ma moznost nahradnych dielov. Hecht je lacnejsi, ale nema moznost prikupenia dielov (iba dokupit trubku). Ak by som chcel kvalitnejsie trysky na Hecht, tak sa nedaju zohnat?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1406) - 179.38 (?), 21.1.2014 13:20

Mám deset let nějaký zádový postřikovač.Tak zcela spokojen s ním nejsem, protože postřikovou kapalinu rozprašuje s částečky malých kapiček,která většinou steče z ošetřované plochy bez užitku.Postřikové kapaliny tudíž spotřebuju více, než by bylo potřeba, a některé plochy zůsávají neošetřeny.Je proto důležité na trhu hledat, a vybrat kvalitní postřikovač-nejlépe rozprašovač.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 65.144 (?), 21.1.2014 13:24

To jiste zalezi. Rovnez jiste lze kvalitne postrikovacem Hecht 425 rozprasit 10 l kapaliny na 100 m2 (coz je ten nejobvyklejsi pripad). J.R.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 18.68 (?), 21.1.2014 11:10

Dobrý den. Mám akumulátorový postřikovač, který jsem si pořídil, když odešel motorový postřikovač. Je to výrobek někde na východě, ale je zcela bez problémů. Na jedno nabití udělá asi tak 8 nádob, která má obsah 16 litrů. O nějakém kolísání neuvažuji, dle mého to stejně nejme schopni rozlišit, jestli potřebujeme vystříkat deci přípravku, nebo deci a půl. Záleží vždy na tom, kolik toho postřebujeme postříkat. Je ale pravda, že používám velmi kvalitní keramické trysky. Stanislaw

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 21.1.2014 8:01

Solo má taky 0,5 m nástavec jako standard. A příslušenství je totálně předražené.

Ano, to je pravda, ale přeci jen  lze prodlužovací nástavce koupit. Teleskopická výsuvná trubka je super, ale stojí víc než neznačkový postřikovač. 
    Mám akumulátorový Hecht, do Sola se mi nechtělo investovat. Po 2 letech maximální spokojenost. Až na tu půlmetrovou trubku. Tak jsem musel přibastlit (závit je jiný) ten teleskopický nástavec Solo a funguje výborně. Při stejných tryskách má viditelně lepší rozstřik než zádový pákový Solo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 4.7 (?), 21.1.2014 13:52

Ak tomu dobre rozumiem Solo je drahe, ale ma moznost nahradnych dielov. Hecht je lacnejsi, ale nema moznost prikupenia dielov (iba dokupit trubku). Ak by som chcel kvalitnejsie trysky na Hecht, tak sa nedaju zohnat?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 159.135 (?), 21.1.2014 14:05

mate pravdu v jednom, moznost aj ND a nielen prislusenstva. Pri kupe sa skuste opytat ci ma predajca alebo ako rychlo vam vie zohnat predajca hocijake tesnenie. ked mu to potrva alebo ani nevie zohnat tak mozete rovno kupit novy postrekovac lebo agrotechnicke terminy nepustia. Rozhodne v takom pripade je dobre komunikovat s dovozcom /ak je znamy/ a zistit tuto alternativu. Nakup cez net vam rozhodne moze tiez tuto moznost skomplikovat. Idealne je ked vam priamo predajca ukaze aku sadu tesneni je vam v pripade potreby ochotny poskytnut. Uz len taka alternativa tesneni a dielov do postrekovej pistole je zaujimavejsia cenovo ak samostatna pistol... ovsem ked aj tu je predajca schopny skoro zohnat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 209.12 (?), 22.1.2014 0:08

Dobrý večer,

chtěl bych poradit panu zakladateli vlákna, jako člověk, který provádí a řídí ochranu rostlin profesionálně, aby jste si raději přidal finanční prostředky a zakoupil si postřikovač dražší. Mám zkušenosti z dřívějška se zádovými postřikovači cenově kolem 1000kč. Byl to pro mě postřikovač na jednu sezonu, při druhé přestal držet pracovní tlak a začal mi téct postřik po zádech. Reklamace mě uznána nebyla, že prý se jedná o běžné opotřebovatelné součástky.  No, nevím,ale postřikovače Sola staré dvacet let drží do dnes, jednoho takového dědečka mám na horší práce a půjčování sousedovi. Jedná se o 15 l membránový 475. Novou 475 jsem kupoval před pěti lety na ochranu sazenic v lesním hospodářství proti klikorohovi borovému (Ips Hylobius). Bohužel jsem narazil na špatný kus, protože postřik při vyšším tlaku vytekl ven. Reklamace tentokrát byla uznána a byl vyměněný šroubový mezikus v těle nádrže. Od té doby je pokoj a na postřikovač se spoléhám, jako na profesionála.

Píšete zde, že Solo má předražené příslušenství.  Nemohu s Vámi souhlasit, nemá je předražené, má je pouze drahé. Předražené příslušenství má firma Cooper a Pegler. Pro srovnání, jedná se o orientační ceny. Herbicidní krytka postřiku, je u Sola zhruba o polovinu levnější, než u CP-kolem 700Kč. CP používám na ochranu sazenic repelenty, ale od hadice k trysce jsem vše upravil od Sola. Cena membránového 15 l Sola a CP je téměř stejná.

Musím potvrdit, že rosič je opravdu úsporný na dávkování postřikové kapaliny.

Myslím si, že 25 ovocných stromků není zas tak málo. Z vlastní zkušenosti bych se Vám nebál doporučit zádový motorový postřikovač Berlan-cena cca 3400Kč. Stromky ošetříte vysokým tlakem bez námahy, postřiková kapalina bude rovnoměrně rozptýlená a dostanete v balení prodlužovací nástavec. Předem upozorňuji, že se jedná o malé DODO. Hlavnějsem musel vyměnit obě hadičky vedoucí z palivové nádrže, protože se jednalo o nekvalitní materiál a hadičky byly obě střihlé. Po výměně hadiček postřikovač je opravdu spolehlivý. Více o tomto nářadí je zde také založené vlákno.Tento postřikovač profesionálně používám na ochranu lesních sazenic proti buřeni totálními herbicidy s krytkou a výsledky mám vynikající. Hlavně při použití trysek dávkující 80l/ha. Jemné kapénky pokryjí celou listovou plochu a tím je dosaženo maximálního účinku herbicidu.

Sad si ošetřuji pouze rosičem-Stihl SR 420   Roman-Lesnictví a dřevařství

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 4.7 (?), 22.1.2014 9:34

Co by ste mi odporucili? Mam 4 ovocne stromky, par okrasnych rastiln a krikov, ktore vacsinou nestriekam a 5x10 m uzitkovu zahradu. Obcas streknem broskynu, marhulu aj vysne ak je treba (hubove choroby). Vosky, ak sa vyskytnu. Mozno by som mohol aj hnojit na list, ked bude dobry nastroj. Herbicidy nepouzivam.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 209.12 (?), 22.1.2014 20:26

Dobrý večer,

doporučil bych Vám značku Solo, jednak z důvodu spolehlivosti, dostupného servisu a prodeje náhradních dílů. Asi pro vás bude zbytečný zádový postřikovač. Na vaše potřeby bych doporučil konvový postřikovač Solo 457. Objem nádržky je na 7 l, tlak má 3 atm. Je lepší postřikovač neplnit do maxima postřikovou kapalinou, kvůli některým přípravkům, které se nerozpustí ve vodě na 100% a je nutné přípravek v postřikovači občas během aplikace protřepat. Jedná se hlavně o WP přípravky, tedy v prášku.

Doporučuji postřikovač naplnit na 5l, hlavně z toho důvodu, že malospotřebitelská balení jsou většinou odměřeny na 10 l vody. Usnadní vám to počítání. Nevím, jak máte velké stromy, ale 5 l postřiku by mohlo stačit na jejich ošetření.

Možná si řeknete, že 7l je zbytečné, ale máte rezervu. Nikdy nevíte, co se naskytne. Podívejte se na nabídku postřikovačů této značky a třeba si vyberete jinak.   Roman-Lesnictví a dřevařství

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 23.1.2014 15:53

Solo 7litrový mám a jsem s ním dost nespokojen. Nošení přes rameno je nepohodlné, tlak malý, během postřikování musíte opakovaně nádobu postavit na zem a dopumpovat. Natlakovat víc to nejde, přes bezpečnostní ventil přebytečný tlak unikne. I po vystříkání zůstane v láhvi cca 200ml trekutiny (to i u zádového). Dřív jsem jej používal jen na nízké broskvoně, tam to ještě šlo,  dnes už vůbec. Samozřejmě neznačkové lahvové postřikovače podobné konstrukce jsou ještě mnohem horší.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika