Kysele maso
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 248.136 (?), 27.12.2015 0:19
Ano Ferdo, pokud ohniště umožňuje, aby se naložil 9 kg těžký špalek a udržel se doutnat po dobu 9 hodin, je to ideální oproti ohništi, kam přikládáte po 0,5kg polínkách. Ale jak jsem uvedl výše, je potřeba mít ohniště tepelně akumulační, aby po odhoření roztápěcího základu nezhasl tem velký špalek. Ochlazení kouře musí zajistit sopouch. Dobré je pokud je dvouplášťový s řízenou výměnou vzduchu v meziplášti.
A když se vrátíme k úvodnímu dotazu. Dřevní ocet je rozpustný ve vodě. Z dýmu jej můžeme odstranit filtrováním pčes vlhkou pytlovinu nataženou dole i pro rovnoměrné rozptýlení kouře. Také proto je také důležíté, aby maso před uzením studeným kouřem oschlo v kouři teplém. Na suchém povrchu masa se nemá ocet v čem rozpouštět.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 103.247 (?), 26.12.2015 9:56
vzduch mam privrený ze začátku jsem mel teplotu větší jsem ztoho nešťastný dřevo je druhý rok pod střechou šťáva z masa je taky takova hořká.Ještě jen dvířka udírny pustily kolem suku smůlu ale nevím jestli to má vliv díky
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 111.8 (?), 26.12.2015 10:19
Může se Vám ochlazovat kouřovod.Podle mého názoru je zbytečně dlouhý pro uzení teplým kouřem.Je také potřeba dobře vysušit uzák před vkládáním masa.Ze začátku udit na vyšší teplotu cca 45min. na 80C, maso se osuší a zatáhne pak teplotu stáhnout na 60-70C.Z udírny by měl jít slabý, světlý von'avý kouř, nemusí se z ní hulit jak z parní lokomotivy.Dřevo musí být suché.Uzení zdar rpstylle@seznam.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.114 (?), 26.12.2015 10:19
Smůla vliv nemá, je to opravdu o přívodu vzduchu a vlhkosti dřeva, taky jsme s tím ze začátku bojovali.
Ad Ferda - ono hodně záleží, jaké máte topeniště, my máme železný kotlík, do kterého ani náhodou poleno vámi uváděné velikosti nenarvu...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 26.180 (?), 26.12.2015 18:41
Ahoj mam tiež ten problem maso je nahorkle a čoraz černejšie udenie cca7 hodin udil som bukom priemer dymovodu 20cm dlžka 2,8m skusim zmenšit priemer dymovodu horelo to jak das velky tah.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 117.245 (?), 27.12.2015 7:22
je těžké radit jak a čím udit.každá udírna je originál.co platí tady je jinde blbost.ale k věci.kouřovod dle mého názoru je dlouhý pak jen pálíte zbytečně moc dřeva, ale to neznamená že to nepujde také souhlasím s názorem který tu padl-roztopit klidně na100 držet tak 30 min.,poté teplou snížit na 60-65 st.a udit podle velikosti kusů masa cca13 hod v mé udírně stačí.maso jsme chutnali o svátcích a je super
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
casino - Bronzový Zahrádkář (70) - 54.241 (?), 27.12.2015 13:57
Kyselé maso?
Něco podobného se mi přihodilo, když jsem testoval dymogenerátor pro uzení klobás studeným kouřem. Došel jsem k závěru, že jsem vlastně prováděl suchou destilaci dřeva při níž vedle metanolu vzniká i kys. octová, která (k převeliké radosti mých psů) znehodnotila výsledek...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4
|
|
|