Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Je tolik způsobů uzení, že nelze říci který  je ten nejlepší. Lze udit od několika málo hodin až po 14 dní. Podle technologie. Každý si musí najít to svoje uzené, které mu vyhovuje. Při výběru způsobu se musí respektovat přírodní zákony a používat selský rozum. V případě neúspěchu lze požádat o radu. U začínajících „udičů“ obvykle bývá nevhodná udírna a žádné zkušenosti. Nejdříve si musíme uvědomit co vlastně uzené maso je, a jaké ho chceme mít. Nejčastější závady je kyselé a dehtové maso. Vznikne dušením masa v kouři při nízké teplotě. Uzené maso se má SUŠIT  a ne dusit v kouři. Začínající „udiči“ by měli udit při vyšších teplotách a větším průvanu v udírně s větší spotřebou dřeva. Tohle nejsou rady pro zkušené labužníky, ale pro začátečníky. Ti zkušení to mohou dělat úplně jinak a přitom dobře. Mňam.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika