|
Hrušeň na křížaly
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 122.179 (?), 31.8.2009 14:18
Lituji, o žlučník i s kameny jsem dnes lehčí.Ale snad se najde někdo povolanější.Jsem technik a dnes většinou zahrádkář..Ale moje vzpomínky se váží na šťavnatou aromatickou hruškou... A také je třeba prý pamatovat na recidivu, neboť se časem vytvoří nový žl.váček a při nesprávné dietě i nové kamínky... AB
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 143.205 (?), 31.8.2009 14:21
Díky, byl to jen pokus. Nicméně bylo by ode mne troufalé požádat Vas jako technika o radu jakou vrtačku si pořídit pro " takové to domácí vrtání"?
AKU nebo sítovou? Hobby z východu nebo hobby jinou?
Pěkný den.JITA
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 122.179 (?), 31.8.2009 18:26
Trochu sice odbočujeme, omlouvám se, snad nám to ostatní účastníci prominou .Obojí.Na domácí práce síťovou, převažují-li práce v místě, kde není síť, akuvrtačku.Nebo si podle potřeby vzít tu vhodnou z půjčovny.U akuvrtačky je dobré mít jeden aku záložní při střídavém dobíjení a navíc akuvrtačka vyžaduje větší péči(o akumulátory). AB
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.242 (?), 29.12.2009 9:07
Pane doktore, obdivuje vaše "ovocné" znalosti, dovoluji si přidat několik zkušeností, třeba pomohou Vám nebo i jiným. Boscova lahvice je opravdu jedna z nejvšestranějších hrušek, zpracovávám tak, jak to dělali moji rodiče. Na sušení musí být chvíli, stupínek, před kluzkou zralostí, ještě tvrdkavá, sladká je, ale ještě nepouští tolik šťávy, snadněji se suší. Nekrájím ve směru od stopky po "bubáka", ale postupně na kolečka, u stopky silnější, potom slabší a lze použít i vykrajovač. Navíc kolečka pěkně vypadají. V kluzké zralosti zavařuji, peču povidlí, prachandu nedělám, poradil Dr. Lenoch přidat při nakládání na povidlí koření a upéct trošku víc, potom jsou dobrá na frgál, do knedlíků i buchet. Stupínek po kluzké zralosti, když jsou již hodně měkké, zpracujji na hruškový rosol, ten nemá chybu na palačinkách nebo vánočce nebo hodím do škopku (to když neuhlídám a začnou hniličkovatět). Když byli kluci malí dělávala jsem z hodně zralých hruškovou "nutelu", rcp. jsem bohužel ztratila. Vyzkoušejte, uvidíte, zkuste podat zprávu. Elena
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.242 (?), 29.12.2009 13:19
U nás na Brněnsku je Boscopova opravdu "flaška", velká. Ještě dodatek, zkusil jste Pařížanku? Z té jsem dělávala křížaly o vánocích, bývaly bezvadné a navíc, za dlouhých zimních večerů to byla taková prima práce, krásně uschly na topení. Jenže odešla, novou se mi naroubovat nepodařilo a ve školce není, je vyřazena ze sortimentu. Taky prosím o radu, jak sušíte meruňky (jestli u vás rostou) aby nezhnědly? Díky. Elena
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
|