Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pane doktore, obdivuje vaše "ovocné" znalosti, dovoluji si přidat několik zkušeností, třeba pomohou Vám nebo i jiným. Boscova lahvice je opravdu jedna z nejvšestranějších hrušek, zpracovávám tak, jak to dělali moji rodiče. Na sušení musí být chvíli, stupínek, před kluzkou zralostí, ještě tvrdkavá, sladká je, ale ještě nepouští tolik šťávy, snadněji se suší. Nekrájím ve směru od stopky po "bubáka", ale postupně na kolečka, u stopky silnější, potom slabší a lze použít i vykrajovač. Navíc kolečka pěkně vypadají. V kluzké zralosti zavařuji, peču povidlí, prachandu nedělám, poradil Dr. Lenoch přidat při nakládání na povidlí koření a upéct trošku víc, potom jsou dobrá na frgál, do knedlíků i buchet. Stupínek po kluzké zralosti, když jsou již hodně měkké, zpracujji na hruškový rosol, ten nemá chybu na palačinkách nebo vánočce nebo hodím do škopku (to když neuhlídám a začnou hniličkovatět). Když byli kluci malí dělávala jsem z hodně zralých hruškovou "nutelu", rcp. jsem bohužel ztratila. Vyzkoušejte, uvidíte, zkuste podat zprávu. Elena

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika