houpačka
Zdroj: www.decoraid.com

Pohled na rozlehlý prostor za vaším domem vás může inspirovat k různým nápadům na zahradu. Zadní část domu je prodloužením vašeho obytného prostoru a zaslouží si stejnou péči jako interiér. Pečlivě naplánovaný design udá tón všem vašim budoucím venkovním aktivitám. Než začnete stavět svou venkovní oázu, zamyslete se nad tím, co od ní očekáváte. Přemýšlíte o moderním či klasickém stylu? Chcete, aby vaše zahrada evokovala luxusní lázně nebo venkovskou idylu? Plánujete vytvořit prostor pro zábavu s přáteli, nebo klidný kout pro relaxaci a samotu? Všechny tyto otázky vám pomohou určit směr vašeho zahradního projektu. Zahrada může být místem, kde budete trávit celé léto venku. Přinášíme vám zahradní inspirace, díky kterým strávíte celé léto venku!

Přidejte konstrukci a stín pomocí pergoly

Pomocí pergoly nebo přístřešku můžete oddělit různé části pozemku. Tyto konstrukce, které mohou být volně stojící nebo připevněné k domu, dodají zahradě pocit místnosti, aniž by to bylo na úkor čerstvého vzduchu. Přemýšlejte o tom, že pod konstrukci umístíte posezení nebo jídelní kout a ozdobíte ji světelnými řetězy, květinami a rostlinami.

Zahradní inspirace, díky kterým strávíte celé léto venku
Zdroj: www.architecturaldigest.com

Zvolte klasiku s lavičkou

Pokud chcete mít posezení, které je o něco pevnější než houpací síť a velmi odolné vůči povětrnostním vlivům, investujte do několika laviček. Stylizujte je vedle keřů nebo pod korunami stromů nebo je použijte ke zvýraznění určitého výhledu na zahradě.

zahradní inspirace
Zdroj: www.architecturaldigest.com

Pořiďte si skleník

Pořízení malého skleníku s prosklenými stěnami na zahradě znamená, že můžete pěstovat své oblíbené rostliny a květiny po celý rok bez ohledu na počasí. Díky řízené vlhkosti a klimatu můžete pěstovat i rostliny, které ve vaší oblasti přirozeně nerostou. Rostliny pěstované ve skleníku mohou být také ušetřeny hněvu škůdců, kteří chtějí vaše květy zničit. Pokud plánujete skleník zařadit do zahrady, umístěte jej na jižní nebo jihovýchodní stranu dvora, kde by měl mít nejvíce slunečního světla.

Zahradní inspirace, díky kterým strávíte celé léto venku
Zdroj: www.architecturaldigest.com

Zařaďte houpačku s lavičkou

Ačkoli jsou lavičkové houpačky běžným doplňkem verandy, neznamená to, že je nemůžete mít i na zahradě. Houpačky patří mezi další zahradní inspiraci. K dispozici jsou různé prefabrikované houpačky nebo si je můžete navrhnout a postavit sami. Ačkoli mnoho lavičkových houpaček může stát a stojí samostatně, můžete také zvážit zavěšení jedné z pergoly, abyste dosáhli vzhledu přední verandy.

houpačka
Zdroj: www.architecturaldigest.com

Vylepšete svou kůlnu

To, že se ve vaší kůlně mohou nacházet špinavější předměty nebo nářadí, neznamená, že si nezaslouží trochu péče. K rychlé proměně kůlny stačí několik vrstev barvy. Můžete také zvážit doplnění konstrukce o obložení a okna, pokud je ještě nemá. Pro větší efekt připevněte na vnější stěnu mříž pro popínavou révu a rostliny.

Zahradní inspirace, díky kterým strávíte celé léto venku
Zdroj: www.architecturaldigest.com

Výsadba kolem plotu

Je třeba zvážit nápady na ploty pro ochranu soukromí, protože poskytují mnoho užitečného na dvorku – ať už chrání věci venku, nebo uvnitř. Ozdobte je výsadbou květin nebo rostlin podél nich, což jim pomůže lépe splynout s prostorem dvora. Chcete-li udržet vizuální zajímavost, zvažte experimenty s texturou a hmotností a kombinujte sortiment popínavých rostlin, jako je břečťan, pnoucí růže nebo trubačovitá liána, a keřů, jako je cesmína, hortenzie nebo liliovník. Vytrvalé květiny, jako jsou japonské sasanky nebo okrasné trávy, vytvoří sugestivní texturu.

výsadba
Zdroj: www.architecturaldigest.com

Pohled na rozlehlý prostor za vaším domem může vyvolat inspiraci pro různé zahradní nápady. Zadní část domu by měla být vnímána jako prodloužení vašeho obytného prostoru a zaslouží si stejnou péči jako interiér. Pečlivě naplánovaný design ovlivní všechny vaše budoucí venkovní aktivity. Než začnete vytvářet svou venkovní oázu, zamyslete se nad tím, co od ní očekáváte. Budete preferovat moderní nebo klasický styl? Chcete, aby vaše zahrada evokovala luxusní lázně nebo venkovskou idylu?

Plánujete prostor pro zábavu s přáteli, nebo klidný koutek pro relaxaci a samotu? Takové otázky vám pomohou určit směr zahradního projektu. K pergole můžete přidat posezení a osvětlení pro atmosféru. Lavičky jsou ideální pro pevné a odolné posezení v zahradě. Skleník vám umožní pěstovat oblíbené rostliny po celý rok. Lavičková houpačka přidá romantický prvek a může být zavěšena na pergolu. Kůlna může být vylepšena nátěrem a ozdobami. Výsadba kolem plotu jej pomůže integrovat do zahradního prostoru a přidá na soukromí.

Podívejte se i na další zahradní inspirace! Nápady na zahradu, které vás udrží venku celé léto

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno