pergoly
Zdroj: www.forestgarden.co.uk

Pergola je krajinný prvek, který musí být v souladu s venkovním designem a architekturou domu. Velikost pergoly musí být také v souladu s velikostí přilehlých budov, pokud je k nim připojena. V minulosti byly pergoly známy jako prostředek k zajištění mříží pro popínavou vinnou révu. Dnes jsou však něčím víc – představují účinný způsob, jak zlepšit atraktivitu domu. Podívejte se na nápady a návrhy pergol, které vám zpříjemní letní dny!

Závěsy pro stínění pergoly

Tato pergola je vytvořena pro zastínění horní verandy, která slouží jako prodloužení interiéru. Je tak široká, že ji lze rozčlenit na zóny nebo ji proměnit v letní obývací pokoj. V tomto příkladu tvoří pergola a paluba soukromou venkovní zónu, kde si lidé mohou užívat přírodní krajinu nebo trávit soukromý čas čtením knihy.

To zajišťuje houpačka připevněná k pergole těžkými lany. Houpačka je s tkaným sedátkem, díky němuž je tento venkovní koutek velmi příjemný. Tento pocit umocňují bílé závěsy, které rovněž dodávají domácký vzhled.

Nápady a návrhy pergol, které vám zpříjemní letní dny
www.decorhomeideas.com

Sluneční pergola

Chcete jednoduchý nápad na design pergoly?

Standardní malá terasa se přidáním venkovního nábytku, osvětlení, pergoly a plotu promění v moderní rozšíření vnitřního obytného prostoru.

Pergola sleduje přirozený spád střechy, aby se ujistila, že vytváří souvislé spojení s domem, i když je jeho zcela novým doplňkem. Tvoří ji dřevěné latě v blond barvě rozložené na stejnou vzdálenost mezi obrysovou nosnou konstrukcí.
Na nich je umístěn kryt, který vypadá jako plexisklová deska – ideální řešení pro ochranný kryt ve venkovním prostoru.

Plexisklo je cenově dostupné a poměrně odolné. Propouští sluneční světlo, ale do jisté míry zastavuje zahřívání. Zakrytí pergoly může být provedeno částmi plátna nebo plátna vloženými mezi trámy, ale pak bude efekt jiný.

Nápady a návrhy pergol, které vám zpříjemní letní dny
www.decorhomeideas.com

Posezení pod pergolou

Tato zahradní pergola dokončuje venkovní zákoutí s rustikálním pocitem. Nezakončený povrch dřeva dává konstrukci neformální vzhled, připomínající atmosféru letní dovolené.

Pergola slouží nejen jako stínící prostředek. Je to dokončovací prvek návrhového konceptu, který vytváří vítací zónu na zahradě, kde je zajištěno soukromí.

Nápady a návrhy pergol, které vám zpříjemní letní dny
www.decorhomeideas.com

Pergola s květináči pro soukromí

Chcete se těšit ze svých zahradních úspěchů? Udělejte si z toho příjemný zážitek a postavte si rohovou lavici k sezení s konstrukcí pergoly. Pergola nejen zastíní místo k sezení, ale je také důležitým dekoračním prvkem, protože umožní prolnutí umělého s přírodním.

Připevněním květináčů po jejích stranách se do ní vejde motiv z přilehlého prostoru a lavička bude působit jako součást této venkovní skládačky.

Nápady a návrhy pergol, které vám zpříjemní letní dny
www.decorhomeideas.com

Elegantní mřížovaná terasová pergola

Obdivujete aristokratický vzhled anglických zahrad? Můžete mít svůj vlastní kousek, když si postavíte pergolu ve stejném designu.
Pergola je vzdušná, střecha obrysové podpěry pojmou mříž. Ve stejném designu mříže, ale s menšími otvory, je i stěna, jejímž cílem je odlišit venkovní zákoutí a být mříží pro popínavé rostliny.

elegantní pergola
www.decorhomeideas.com

Pergola je důležitým prvkem venkovního designu a architektury domu, který musí být proporcionalní k okolním budovám. Dříve známá především jako opora pro vinnou révu, dnes se stala klíčovým prvkem zdokonalení estetiky domu. Návrhy a nápady na pergoly nabízejí široké možnosti transformace venkovního prostoru pro maximální relaxaci a pohodlí v letních dnech. Od praktických stínících opatření až po elegantní designy, pergoly představují multifunkční prvky, které zvyšují atraktivitu a užitečnost venkovních prostorů. Tyto inovativní koncepty, jakými jsou závěsy pro stínění, sluneční pergoly, a dokonce i pergoly s integrovanými květináči, nabízejí inspiraci pro vytvoření ideálního venkovního prostoru pro odpočinek a zábavu.

Podívejte se na další nápady na pergoly! Pergoly: nápady a inspirace pro krásné venkovní prostory

Předchozí článekJaponské dřevité pivoňky
Japonské dřevité pivoňky
Další článekNejlepší zahradní projekty Před a Po
Nejlepší zahradní projekty Před a Po
Julie Skrbková
Julii je vášnivou zahradní nadšenkyni s kreativním duchem.,Ráda se dělí o své znalosti a inspiraci prostřednictvím našeho online magazínu o zahradě, pěstování rostlin, zahradním designu. Julie se nebojí experimentovat s různými styly zahradního designu a kombinovat tradiční prvky s moderními trendy. Její články jsou plné praktických rad, tipů a triků pro úspěšné pěstování rostlin, tvorbu zahradního designu a zvýšení estetického i ekologického potenciálu zahrady.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno