mříž
Zdroj: www.gardenary.com

Pokud patříte mezi zahradní nadšence, pak už víte, jak důležitá je ve světě zahrad mříž. Tato konstrukce je důležitá pro květinové i zeleninové zahrady. Kromě toho, že poskytuje oporu všem popínavým rostlinám, dodává také krajině půvab a zajímavost. Objevte kreativní nápady na DIY mříže, které zvýší estetiku vaší zahrady a umožní vám vytvořit unikátní a poutavé zahradní prvky.

Pergola

Pergoly lze použít nejen jako podpůrnou konstrukci pro vinnou révu, jako je například plamének, ale také k zajištění stínu.

Kreativní nápady na DIY mříže, které zkrášlí vaši zahradu
Zdroj: www.decorhomeideas.com

Mříž Teepee s kovovými tyčemi

Mříže typu teepee jsou snadno vyrobitelné zahradní konstrukce. Můžete je postavit přímo na zemi nebo v květináči používaném jako zahradní záhon.

Materiály, které jsou pro mříže typu teepee nejvhodnější, jsou bambusové kůly a kovové tyče. Uspořádejte je do tvaru teepee a nahoře propleťte provázek nebo drát, který udrží podpěry na místě.

Kreativní nápady na DIY mříže, které zkrášlí vaši zahradu
Zdroj: www.decorhomeideas.com

Mříž ve tvaru oblouku

Tento oblouk pro kutily se skvěle hodí pro podporu růstu zeleniny nebo květin. Jak vidíte, je sestaven z kovových sloupků, které podpírají dlouhé síťové plachty stočené do oblouku.

Důležité je sloupky natřít a pořídit si pozinkovaný drát, který zabrání jejich rezivění.

Kreativní nápady na DIY mříže, které zkrášlí vaši zahradu
Zdroj: www.decorhomeideas.com

Dřevěný obelisk

Tento typ zahradního obelisku je ideální pro pěstování zeleniny a květin. Navíc si ho můžete snadno vyrobit sami z jednoduchých materiálů a nástrojů. K jeho sestavení budete potřebovat dřevěné sloupky, vruty a lepidlo na dřevo.

Můžete ho natřít výraznou světlou barvou, která zároveň ochrání dřevo, nebo nechat dřevo světlé, záleží jen na vás.

Kreativní nápady na DIY mříže, které zkrášlí vaši zahradu
Zdroj: www.decorhomeideas.com

Květináč s vestavěnou mříží

Jedná se o multifunkční květináč, který zajišťuje vyvýšené záhony pro kompaktní pěstování zeleniny a oblouk, který je může podpírat.

K výrobě květináče potřebujete dřevěná prkna na záhon a sloupky, které se připevní k jeho bokům a podepřou dráty pro oblouk.

Kreativní nápady na DIY mříže, které zkrášlí vaši zahradu
Zdroj: www.decorhomeideas.com

Pokud jste zahradní nadšenci, pak víte, že mříže jsou nezbytné pro květinové i zeleninové zahrady, poskytují oporu popínavým rostlinám a přidávají krajině půvab. Objevte kreativní nápady na DIY mříže, které zvýší estetiku vaší zahrady a umožní vám vytvořit unikátní a poutavé zahradní prvky. Pergoly nejen poskytují stín, ale mohou také sloužit jako podpora pro popínavé rostliny. Mříže typu teepee jsou snadno vyrobitelné a vhodné pro zahradní dekoraci. Oblouková mříž je ideální pro podporu růstu zeleniny nebo květin. Dřevěný obelisk je skvělým DIY projektem pro pěstování rostlin. Květináč s vestavěnou mříží je multifunkční a poskytuje vyvýšené záhony i podporu pro rostliny.

Podívejte se i na náš další článek o zahradních mřížích! Nápady na zahradní mříže, které ukazují krásu popínavých rostlin

Předchozí článekMáta a její vůně
Máta a její vůně
Další článekNejlepší zahradnické tipy pro začátečníky
Nejlepší zahradnické tipy pro začátečníky
Julie Skrbková
Julii je vášnivou zahradní nadšenkyni s kreativním duchem.,Ráda se dělí o své znalosti a inspiraci prostřednictvím našeho online magazínu o zahradě, pěstování rostlin, zahradním designu. Julie se nebojí experimentovat s různými styly zahradního designu a kombinovat tradiční prvky s moderními trendy. Její články jsou plné praktických rad, tipů a triků pro úspěšné pěstování rostlin, tvorbu zahradního designu a zvýšení estetického i ekologického potenciálu zahrady.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno