Pes a bouřka



Stránky: 1,  2,  3,  4   
host - 44.120 (?) 
21.6.2009 14:51, zobrazeno: 147997x

Dobrý den.Máme 12-ti letou fenu něm.ovčáka a čím je starší tím více se bojí bouřky.Teď už je v takovém stavu že když začne víc pršet tak se dobývá z kotce ven.Kotec je starý jako ona a teď během 1 měsíce ho úplně rozkousala.Má dvě strany z prken a ta jedna je úplně rozhryzaná.Už je to polátané čím se dá.Nevím si s ní rady.Nikdy bych nevěřila co pes dokáže ze strachu.Musí mít tlamu bolavou-nenechá mě se podívat-třísky jsou krvavé.Na silvestra jí dávám uklidnující prášky ale nechci jí dopovat pořád.Nemáte někdo nějaké řešení?Děkuji Jana

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 142.40 (?), 21.6.2009 18:47
S tim vam asi nikdo nepomuze. Mel jsem fenku voriska a ta se naopak chtela s bourkou a petardami prat. Prestala teprve, kdyz ohluchla. Pak jsem mel jezevcika, ktery se hodne bal. U nej zase bylo potreba pustit nahlas radio aby bourku neslysel. Kazdy pejsek ma svuj charakter, ktery nepredelate. Jedina moznost je: vzit ji domu nebo ji aspon nenechat o samote. Je to pro ni velmi stresujici a v tomto veku ji to na zdravi neprida. R.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 76.75 (?), 23.6.2009 9:46

Dobrý den, máme stejné zkušenosti s dvouletým německým ovčákem, bojí se bouřky, bojí se také když prší, ale co je zajímavé, ještě ani neprší, začne třeba až za čtvrt hodiny, ale on už to nějak vytuší a dobývá se do domu, to samé je když má přijít bouřka, je to takový 40kilový ustrašeneček. Před ním jsme měli dvě feny německého ovčáka, ale těm hluk nevadil a tak jsme usoudili, že  "psí holky" vydrží víc. Jarka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Zera - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (88) - 73.236 (?), 23.6.2009 16:08

12ti letá čubina už zřejmě špatně slyší, tak je možné že z toho hluku bouřky slyší jen pro ni nepříjemné zvuky.Pokud Vám na ni záleží, zkuste u ni chvíli zůstat a tišit ji.Jinak si myslím že, pokud to jde, vzměte ji holt při bouřce domu.To že pes vytuší déšť je normální prostě to cítí, má na to jakýsi šestý smysl, který mi bohužel už nemáme.Mladšího psa bych zkusila přesvědčit, že se mu nic nestane, tzn.hladit, chlácholit popř.odměnit když zůstane venku.Ale lámat povahu, je někdy moc těžký.Chce to trpělivost, důslednost a hlavně pochvalu při sebemenším úspěchu.V žádném případě takového psa v tomto případě netrestejte.Bázlivého psa bych trestala pokud možno co nejmíň.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 44.120 (?), 24.6.2009 14:19

S tím že špatně slyší máte pravdu.A aby nám kotec ještě vydržel a dal se použít, když potřebujeme psa zavřít v případě návštěvy, tak jí teď zavíráme do sklepa a tam je spokojená.Ve sklepě trávila i část zimy, když byl velký mráz.Ony jí totiž zlobí i zadní nohy.Teda klouby.A děkuji všem za rady.Jana

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 187.19 (?), 30.8.2014 15:57

Priklanim se k nazoru, ze sluch starim ztraci kazdy a prave proto je to pro psa jiny zvuk na ktery neni pes za cely zivot zvykly. Je to jen muj nazor, nijak neovereny, ale je to logicky.

O jakymsi sestem smyslu bych tady namluvil,9 pes ma vyvinuty cich na tolik, ze citi i vodu ve vzdychu, stejne tak jako my, zdravi, mladi :) ji citime bude az pri desti, nebo nekdy taky chvilku pred. Co se tyka bourky, opet je to podobne, pes ma daleko citlivejsi sluch.

S bourkou bojuji u 10leteho psa uz nejake 4 roky. Do te doby byl celkem v pohode, pred 4 lety zacal trochu reagovat, ale nic dramatickyho. Proste si jen prilehl a lezel... Rok od roku je to ale horsi a dosel jsem do stadia, kdy ho musim zavirat do prepravky co ma na prepravu v aute. Tam se zklidni a citi se bezpecneji. Asi jako vlk v nore. Pokud to neudelam, splha se po zidlich, stolech, kdyby mohl, sedel by na lustru. Vyhledava vyssi mista... Nevim proc...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 66.207 (?), 24.6.2009 10:44

Také jsem si užila své, s dogáčem, který se strašně bál bouřky a také petard. Byl to gaučák, takže venku být nemusel. Při bouřce v bytě celou dobu chodil, těžce dýchal, nezůstal ani vteřinu v klidu a chtěl jít ven, aby mohl před tou bouřkou někam asi utíkat. Pustila jsem ho párkrát, tak jak se dožadoval, na dvorek a odtud však chtěl jít dál, za vrata a utíkal by, dokud by bouřka trvala. Až by bouřka skončila, pak by měl asi dobrý pocit, jak to dobře činil, že se přece jen dostal někam, kde ta bouřka není. Nepomohlo žádné utěšování, ani napomínání. Vždycky jsme to museli přetrpět. Neporadil mi ani veterinář. Nabízel mi nějakou mast, kterou se dá potřít tlama. Touto mastí však lze prý lehce psa předávkovat a pes by se mohl uklidnit navěky. Zkuste ji proto vzít do domu, uvidíte, jak se bude chovat, možná jí to pomůže, když zatím bouřky absolvovala jen venku. Na ty její krvavé rány po třískách by se měl veterinář podívat a ošetřit je. Možná Vám veterinář poradí i něco nového, co před pár roky, když jsem měla tento problém já, ještě nebylo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 175.208 (?), 2.7.2009 14:38

Dobrý den, máme z útulku asi 5-ti letou fenu německého ovčáka, která se také velice moc bojí bouřky a já nevím co s ní mám dělat. Dnes jsem dokonce zjistila, že se i počůrala, tedy vyčůrala se do pelíšku, snad asi jen proto aby nemusel jít ven-nevím co mám dělat, násilím jí z domu vyhazovat nechci je to můj miláček a mazel, neustále za mnou chodí a všude mě hlídá, ale jak jí tzv. odnaučit bát bouřky??? (nebo to je po té operaci, kdy jí jeden veterinář léčil na zánět vaječníků a léčil tak nedůkladně, že musela k jinému veterináři a to v okamžiku, když už měla otravu krve? a bylo to prakticky za pět minut dvacát, tudíž jí museli vybrat... aby vůbec přežila byla pár dní na kapačkách... atd. =   ona se tak moc změnila?  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 55.26 (?), 2.7.2009 19:25

Také jsme měli fenu NO, bouřek nebo výstřelů se absolutně nebála. Když byla štěně, naši kluci střílívali ze vzduchovky a ona to prostě milovala. Vždycky běžela jako blázen k terči a hledala diabolku. No a když byla bouřka, seděli jsme třeba na verandě a bouřky jsme si prostě nevšímali. Takže tomu nepřikládala žádnou důležitost. Podívejte, pokud budete psa uklidňovat a hladit a já nevím co, je to pro něho signál, že se tak MÁ chovat. Pokud mu dáte povel NESMÍŠ! nebo FUJ!, naučí se, že se takto chovat nemá. Viděla jsem to na psovi mého bráchy. Když sousedi vrtali nebo mlátili kladivem, švagrová vždycky toto dění komentovala ježišmarja, to je hrůza a podobně, totéž při bouřce. No a pak se přidalo Beníčku, chudáčku a z Beníčka pak byl jenom třesoucí se uzlíček, kterého nosili na rukou, různě uklidňovali, atd., atd. O tom, že psovi takové chování musíte prostě zakázat, jsem i četla v nějaké publikaci o psech. Uvědomte si, že bouřka je přírodní jev, se kterým vlci a později psi statisíce let vyrůstali. Vy si spoustu svých reakcí prostě neuvědomujete, ale váš pes vycítí a vysleduje z vašich pohybů, tónu hlasu strašně moc. To musíte mít na paměti. Spíš bych dala dotaz na nějakého cvičitele. Představte si třeba asistenčního psa, který při bouřce zaleze pod stůl. To by asi nešlo, žeano. Takový zkušený člověk zcela určitě poradí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
babca - (4) - 44.120 (?), 3.7.2009 8:25

Jsem zadavatelka dotazu.Souhlasit s Vámi nemůžu, máme psy dva.Jeden se bojí a jeden ne.Chováním lidí to teda nebude.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika