Hruškový kvas z neskorých odrôd



Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 251.226 (?)
29.1.2015 8:38

Varování je trochu zmatečné ale správné. K. mravenčí k léčení včel byla zakázána ne kvůli tomu, že by byla včelám nebezpečnější než jiné prostředky, ale kvůli ochraně včelařů.

Akorát se budu muset doučit to s tou oční sítnicí. Já měl za to, že jako metabolický produkt rozpadu metylalkoholu v krvi působí na nervové dráhy a nikoliv na sítnici jako takovou.

Zatím jsem ke kyselině mravenčí v koncentrovaném stavu nezkoušel přičichnout a ani to nemíním zkoušet, jen se zeptám jestli je to ta nepříjemná složka v zápachu kopřiv žahavek a kopřiv dvoudomých? Tedy Rafaeli, když léčíš včelstva, voní úly s odpařovači "po kopřivách"?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 251.226 (?), 29.1.2015 8:38

Varování je trochu zmatečné ale správné. K. mravenčí k léčení včel byla zakázána ne kvůli tomu, že by byla včelám nebezpečnější než jiné prostředky, ale kvůli ochraně včelařů.

Akorát se budu muset doučit to s tou oční sítnicí. Já měl za to, že jako metabolický produkt rozpadu metylalkoholu v krvi působí na nervové dráhy a nikoliv na sítnici jako takovou.

Zatím jsem ke kyselině mravenčí v koncentrovaném stavu nezkoušel přičichnout a ani to nemíním zkoušet, jen se zeptám jestli je to ta nepříjemná složka v zápachu kopřiv žahavek a kopřiv dvoudomých? Tedy Rafaeli, když léčíš včelstva, voní úly s odpařovači "po kopřivách"?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 14.170 (?), 29.1.2015 10:46

Kys. mravenčí voní podobně jako k. octová. Zkuste hodit kapesník na pár minut do mraveniště. Mravenci vám ho napustí.

V.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 29.1.2015 15:21

K. mravenčí k léčení včel byla zakázána ne kvůli tomu, že by byla včelám nebezpečnější než jiné prostředky, ale kvůli ochraně včelařů.

Nevím o tom, že by byla kyselina mravenčí k léčbě varoázy zakázána.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 251.226 (?), 29.1.2015 15:36

Přečtete si to na všech webech prodávajích včelařům jak KM tak odparníky na její aplikaci. Je to podobné, jako když v americe v krámě se zbraněmi visí cedulka u zbrané na kterou musí být "průkaz" a přesto vám ji prodejce prodá bez ptaní na to jestli jej máte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 29.1.2015 16:38

Formidol se běžně prodává a na včelařských webech je doporučován.
Např.: vcelky.cz

Ukažte nám odkaz, kde je psáno o zákazu používání kyseliny mravenčí..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 220.138 (?), 29.1.2015 20:35

když odbočujeme, tak odbočujeme...

všichni určitým způsobem varují před riziky, ale prostředek mají skladem a neptají se na co jej nakupujete

Kyselina mravenčí - 65%

Rezidua a rizika

Můj názor je, že přílišnou administrativní "předběžnou opatrností vedoucí k zákazu" nelze nahrazovat výchovu k zodpovědnosti a pečlivému dodržování bezpečnosti, To bychom za chvíli mohli mít v domácnostech nože s chráničem ostří (a ty bez chrániče by mohli používat pouze profesionálové s profesním průkazem potvrzovaným každého půlroku příslušným úšidníkem).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 236.138 (?), 29.1.2015 22:38

Určitě nezveličil, prostě vím svý. PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 11.49 (?), 30.9.2016 11:38

Dobrý den, rád bych se Vás zeptal zda lze nějakým způsobem stabilizovat hruškový kvas aby podobně jako jablka a švestky vydržel do jara. Pokud bych upravil pH na hodnotu 3-3,5 kvas před dokvašením pečlivě uzavřel a uložil do chladu. Nebo i tak dojde k zoctovatění? Děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 30.9.2016 12:05

Znám lidi (konkrétně jednoho), který hrušky pálí až na jaře. Jak uchovává kvas, nevím, jeho hruškovice se dá pít, ale žádný zázrak to není. 
   Stabilizovat kvas okyselením a řádným přislazením asi do jisté míry lze. Žádný přínos ve skladování vykvašených hrušek do jara ale nevidím

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 157.64 (?), 30.9.2016 13:00

Jestli bude okyselený, pečlivě uzavřený a v chladu tak vydrží.
Ale přínosné to v žádném případě není, je to na úkor kvality.
*
Aby to nějaký význam mělo, muselo by jít o vyčeřené hruškové víno - cidr.

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika