Hruškový kvas z neskorých odrôd



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?) 
16.9.2014 12:39

S hruškovým kvasem jsem měl v minulosti problém se zbytkovým cukrem, nechtělo se mu dokvasit.Koupil jsem od schimanského rozkladné enzymy, speciální kvasinky, a je po problému.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
                     
host - 112.58 (?), 20.9.2014 19:44
Hruškovici už dávno popíjím, je skvělá jako vždycky. Do 100 litrů kvasu dávám 100 gramů kys. citronové koupené v každém obchodě a přidám cca 2 kg cukru. Letos bylo vykvašeno v cca 20 stupních za 3 týdny a vypáleno z 140 litrů kvasu 14 litrů 53% hruškovice, takže spokojenost. Ta kyselina je tam důležitá, aby se kvas nezvrhnul.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 41.143 (?), 20.9.2014 20:25

Kys. citronová má jenom krátkodobý účinek. Již za několik dní se úroveň pH vrátí na původní hodnotu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 17.246 (?), 19.1.2015 14:02
Vadilo by kdybych do kvasu nalil misto kyseliny sirove, kyselinu mravenčí? Děkuji za odpověď.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 251.226 (?), 19.1.2015 15:14

no to si přeberte sám...

Metylalkohol je prekurzorem metabolizovaným na kyselinu mravenčí, která v organismu savců narušuje nervová spojení. Nejmarkantnější pak je to u nervových spojení oka s centrem zraku....

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 19.1.2015 15:32

Nu, toxicity malého množství kyseliny mravenčí v kvasu bych se asi nebál, v některých zemích se dokonce přidává do potravin jako E 236. Jenže výrazně páchne a s alkoholem esterifikuje na ethylformiát, který je liposolubilní, těkavý a patrně by změnil chuť a vůni destilátu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 251.226 (?), 19.1.2015 15:44

no, já bych se E 236 v kvasu již nebál (destilační teplota je vysoká a i soli zůstanou ve výpalcích = nepřejdou do destilátu), ale bál bych se s ní manipulovat. Mě stačí přirozená dávka, kterou obdržím při pletí kopřiv.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 26.58 (?), 19.1.2015 16:06

Kyselina mravenčí se často používa jako dezinfekce,  tak se spíš bojím abych nezahubil kvasinky, když ji přijleju do kvasu. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 19.1.2015 17:25

Podtrženo, sečteno: Mravenčí nebrat!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.138 (?), 19.1.2015 17:46

Ano, nejlevněji vyjde kyselina sírová.

nejlepší výsledek pro vývoj vůně z estrů obsažených v kvasu Vám dá kyselina mléčná

použitelná je prý kyselina citrónová, kterou po rozběhnutí kvašení v kvasu nahradí rozpuštěný CO2 (jako kyselina uhličitá - tedy pozor na odvětrání přebytku plynu).

a nejdražší s nehhorším poměrem cena/výkon jsou kyseliny fosforečná a kyseliny mravenčí, izomáselná, benzoová, sorbová,...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika