Hruškový kvas z neskorých odrôd



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?)
30.9.2016 12:05

Znám lidi (konkrétně jednoho), který hrušky pálí až na jaře. Jak uchovává kvas, nevím, jeho hruškovice se dá pít, ale žádný zázrak to není. 
   Stabilizovat kvas okyselením a řádným přislazením asi do jisté míry lze. Žádný přínos ve skladování vykvašených hrušek do jara ale nevidím

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 251.226 (?), 29.1.2015 8:38

Varování je trochu zmatečné ale správné. K. mravenčí k léčení včel byla zakázána ne kvůli tomu, že by byla včelám nebezpečnější než jiné prostředky, ale kvůli ochraně včelařů.

Akorát se budu muset doučit to s tou oční sítnicí. Já měl za to, že jako metabolický produkt rozpadu metylalkoholu v krvi působí na nervové dráhy a nikoliv na sítnici jako takovou.

Zatím jsem ke kyselině mravenčí v koncentrovaném stavu nezkoušel přičichnout a ani to nemíním zkoušet, jen se zeptám jestli je to ta nepříjemná složka v zápachu kopřiv žahavek a kopřiv dvoudomých? Tedy Rafaeli, když léčíš včelstva, voní úly s odpařovači "po kopřivách"?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 14.170 (?), 29.1.2015 10:46

Kys. mravenčí voní podobně jako k. octová. Zkuste hodit kapesník na pár minut do mraveniště. Mravenci vám ho napustí.

V.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 29.1.2015 15:21

K. mravenčí k léčení včel byla zakázána ne kvůli tomu, že by byla včelám nebezpečnější než jiné prostředky, ale kvůli ochraně včelařů.

Nevím o tom, že by byla kyselina mravenčí k léčbě varoázy zakázána.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 251.226 (?), 29.1.2015 15:36

Přečtete si to na všech webech prodávajích včelařům jak KM tak odparníky na její aplikaci. Je to podobné, jako když v americe v krámě se zbraněmi visí cedulka u zbrané na kterou musí být "průkaz" a přesto vám ji prodejce prodá bez ptaní na to jestli jej máte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 29.1.2015 16:38

Formidol se běžně prodává a na včelařských webech je doporučován.
Např.: vcelky.cz

Ukažte nám odkaz, kde je psáno o zákazu používání kyseliny mravenčí..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 220.138 (?), 29.1.2015 20:35

když odbočujeme, tak odbočujeme...

všichni určitým způsobem varují před riziky, ale prostředek mají skladem a neptají se na co jej nakupujete

Kyselina mravenčí - 65%

Rezidua a rizika

Můj názor je, že přílišnou administrativní "předběžnou opatrností vedoucí k zákazu" nelze nahrazovat výchovu k zodpovědnosti a pečlivému dodržování bezpečnosti, To bychom za chvíli mohli mít v domácnostech nože s chráničem ostří (a ty bez chrániče by mohli používat pouze profesionálové s profesním průkazem potvrzovaným každého půlroku příslušným úšidníkem).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 236.138 (?), 29.1.2015 22:38

Určitě nezveličil, prostě vím svý. PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 11.49 (?), 30.9.2016 11:38

Dobrý den, rád bych se Vás zeptal zda lze nějakým způsobem stabilizovat hruškový kvas aby podobně jako jablka a švestky vydržel do jara. Pokud bych upravil pH na hodnotu 3-3,5 kvas před dokvašením pečlivě uzavřel a uložil do chladu. Nebo i tak dojde k zoctovatění? Děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 30.9.2016 12:05

Znám lidi (konkrétně jednoho), který hrušky pálí až na jaře. Jak uchovává kvas, nevím, jeho hruškovice se dá pít, ale žádný zázrak to není. 
   Stabilizovat kvas okyselením a řádným přislazením asi do jisté míry lze. Žádný přínos ve skladování vykvašených hrušek do jara ale nevidím

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 157.64 (?), 30.9.2016 13:00

Jestli bude okyselený, pečlivě uzavřený a v chladu tak vydrží.
Ale přínosné to v žádném případě není, je to na úkor kvality.
*
Aby to nějaký význam mělo, muselo by jít o vyčeřené hruškové víno - cidr.

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika