|
Omáčka na špagety
|
|
|
|
|
|
|
|
Kamil Severa - Stříbrný Zahrádkář (109) - 234.79 (?), 11.8.2017 13:45, zobrazeno: 6566x
Wertova omáčka na špagety
(poměry surovin nejsou pevně dané, lze upravovat jak každému chutná)
5 kilo rajčat vyzrálých
3-5 velkých cibulí pokrájet nahrubo
1-2 feferonky na nudličky
250g kořenové zeleniny (m+c+p nastrouhat nahrubo)
10 stroužků česneku pokrájet
1-2 červené kapie na nudličky
1,5 kila hokaida (jen tvrdá dužina i s kůrou)
Oregano dle chuti
A velkou hrst čerstvé bazalky různých druhů
Sůl (dávám 6 čajových lžiček)
Cukr (dávám 7 lžic)
Trochu oleje
Na oleji cibulku do zlatava, pak přidat nastrouhanou zeleninu a společně zasmahnout, když už to podezřele hnědne, tak přidat rajčata bez vody / pokrájená a přes cedník pomačkaná a sceděná voda z nich vedle do hrnce a do ní pokrájenou dýni a uvařit ji do měkka a pak ve šťávě rozmixovat/.
Do rajčat se zelinou přidat feferonky a ostatní ingredience a vařit. Jak bude dýně měkká, tak rozmixovat a vlít do základu. Nádherně hmotu zahustí. Pěkně povařit a ke konci přidat pokrájenou bazalku.
Horké plnit do malých skleniček a tak odhadem 20-30 minut sterilovat při 80-90°C.
Pro líné masožravce lze kilo mletého dát rovnou na zlatou cibuli a pokračovat v postupu, pro masožravce, kteří chtějí čerstvé mleté tak ho osmahnou na pánvi před jídlem a skleničku omáčky na něj pak vyklopí a společně povaří.
[ Reagovat ] [ Zpět ]
|
|
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 173.17 (?), 11.8.2017 16:12
Také mám momentálně velký přebytek rajčat a tak se snažím je nějak využít. Zaujal mne recept na omáčku pečenou v troubě. Shodou okolností koupil syn cca před měsícem za směšnou cenu (jen cca 10% původní ceny) takový pečící hrnec podobný Remosce (jen ohřev je spodní). A tak jsem se stal jeho největším uživatelem Peču omáčky jak s cibulí, česnekem, pálivými papričkami a také s mrkví, pokud ji mám. Protože je těch rajčat moc, tak teď jen rajčata oloupu, nahrubo nakrájím, do hrnce naliji trochu oleje a vysypu na to nakrájená rajčata. Peču 30-45 minut, podle toho, jak chci tu omáčku mít husou. Dochutím jen solí, případně trochou cukru.. Nakonec to rozmixuji, naliji do sklenic a bbudu sterilovat (až budu mít těch sem 0,7 l sklenic, na který je můj zavařovací hrnec zvyklý. Jen k těm fotkám: nakrájená rajčata 2 kg, upečená omáčka 1,15 kg, čas pečení je atrný z fotek.
Vladimír
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 45.254 (?), 11.8.2017 23:25
Já osobně dělám takovou univerzální " polpu" na těstoviny a pizzu podle receptu (mnou trochu upraveného) Itala v kuchyni.
Na olivovém oleji orestuji cibuli do zlata, přidám nahrubo nakrájená rajčata, sůl, pepř a bazalku a vařím, až se to trochu zredukuje. Potom to vezmu natvrdo tyčovým mixérem (omáčka hodně zesvětlá, ale tomu předejdu přidáním červené řepy- stačí tak půlka bulvy na 10 litrů) a zase zredukuju. Potom to dám do zavařovaček a sterilizuju. A to je všechno.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
7 způsobů, jak zvětšit malou zahradu
Podívejme se, jak zvětšit malou zahradu. Zelená barva je mnohem silnější, než si myslíte. Je spojová...
Výjimečné rostliny, které nemusíte téměř nikdy zalévat!
Pokud žijete v suché oblasti nebo se chcete podílet na ochraně životního prostředí vysazením zahrady...
10 úžasných bylinek, které můžete stříhat a budou se vám vracet
Trvalky jsou vynikajícím způsobem, jak si udržet zásoby čerstvých bylinek, aniž byste museli každou ...
|
|
|
|