Také mám momentálně velký přebytek rajčat a tak se snažím je nějak využít. Zaujal mne recept na omáčku pečenou v troubě. Shodou okolností koupil syn cca před měsícem za směšnou cenu (jen cca 10% původní ceny) takový pečící hrnec podobný Remosce (jen ohřev je spodní). A tak jsem se stal jeho největším uživatelem Peču omáčky jak s cibulí, česnekem, pálivými papričkami a také s mrkví, pokud ji mám. Protože je těch rajčat moc, tak teď jen rajčata oloupu, nahrubo nakrájím, do hrnce naliji trochu oleje a vysypu na to nakrájená rajčata. Peču 30-45 minut, podle toho, jak chci tu omáčku mít husou. Dochutím jen solí, případně trochou cukru.. Nakonec to rozmixuji, naliji do sklenic a bbudu sterilovat (až budu mít těch sem 0,7 l sklenic, na který je můj zavařovací hrnec zvyklý. Jen k těm fotkám: nakrájená rajčata 2 kg, upečená omáčka 1,15 kg, čas pečení je atrný z fotek.
Vladimír