Vytvoření krásného anglického trávníku

Anglický trávník je krásná zahrada, která se vyznačuje hustým trávníkem s velkými oblastmi výsadby květin a keřů. Takový trávník může být náročný na údržbu, ale s trochou úsilí a správným plánováním, můžete vytvořit krásnou anglickou zahradu i u vás doma. Následující subkapitoly vám poskytnou několik tipů a triků, jak vytvořit krásný anglický trávník.

Příprava půdy

Začněte tím, že připravíte půdu. Anglický trávník vyžaduje dobré drenážní vlastnosti půdy a mírně kyselé pH. Pokud vaše půda není přirozeně kyselá, můžete ji upravit přidáním síry nebo hnojiv s kyselým pH.

Půdu rovněž připravte pro dobré odvodnění. Vytvořte lehce zvýšené lože trávníku a omezte zálivku, aby se předešlo zamokření půdy. Dobré odvodnění je klíčové pro zdravý a krásný trávník.

Výběr trávníku

Výběr správného druhu trávníku je důležitým krokem při vytváření anglického trávníku. Ideální jsou směsi trav, které obsahují druhy jako jsou timoteyka, jílek, osinka a pýr. Tyto druhy jsou běžné v Anglii a jsou dobře přizpůsobené pro tvorbu hustého trávníku.

Pokud máte nějaké méně kvalitní druhy trávy na své parcele, je vhodné je vytrhat a následně půdu připravit pro novou výsadbu. Pokud je vaše půda méně kvalitní, můžete zvážit instalaci zavlažovacího systému, abyste zajistili, že trávník bude mít dostatek vody.

Výsadba

Po přípravě půdy a výběru správného druhu trávníku přichází na řadu samotná výsadba. Pokud jste si vybrali směs trav, postupujte podle pokynů na obalu balení. Pokud si nejste jistí, jak postupovat, obraťte se na odborníka.

Výsadbu provádějte

Výsadbu provádějte v teplých měsících, ideálně na jaře nebo na podzim. Před výsadbou je vhodné půdu dobře zalít, aby byla vlhká a tráva měla dostatek vody pro zakořenění.

Pokud je vaše půda silně kompaktní, můžete ji před výsadbou provzdušnit pomocí aerace. Aerace pomáhá odstranit kompaktní vrstvy a umožňuje kořenům trávy lepší přístup k vodě a živinám.

Údržba

Po výsadbě je důležité trávník pravidelně zalévat a hnojit. Pokud neprší, zalévejte trávník asi dvakrát týdně v období sucha. Hnojte trávník pravidelně, nejlépe jednou za měsíc, aby byl zdravý a silný.

Pokud se na trávníku objeví plevele, odstraňte je ručně nebo pomocí herbicidů. Pokud se na trávníku objeví suché skvrny nebo jiné problémy, obraťte se na odborníka na trávníky.

Závěr

Vytvoření krásného anglického trávníku může být náročné, ale s trochou úsilí a správným plánováním, můžete vytvořit krásnou zahradu u vás doma. Při přípravě půdy a výběru správného druhu trávníku je důležité postupovat podle návodu a poradit se s odborníkem, pokud máte nějaké otázky nebo pochybnosti.

Údržba trávníku je klíčová pro zdravý a krásný vzhled trávníku. Pravidelné zalévání, hnojení a odstraňování plevele pomáhají udržovat trávník v dobré kondici. S těmito tipy a triky můžete vytvořit krásný anglický trávník, který bude okrasou vaší zahrady.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno