Domácí víno - základní problémy
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5577) - 133.163 (?), 17.9.2013 14:20
Prosím o radu, chci zkusit burčák a nejspíše bude nutné doslazení (stolní odrůdy), kolik cukru na jeden stupeň sladkosti a množství šťávy se tak dává?
Dostal jsem radu 1,25 kg cukru na stupeň, ale někdo říká na 10 litrů, jiný zase na 100 litů šťávy.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
babra - (11) - 73.68 (?), 19.9.2013 23:48
Nesoulad měření cukroměrem a moštoměrem je v pořádku, moštoměr měří obsah zkvasitelných cukrů - hustota moštu je zvyšována nejen cukry, moštoměr je cejchován pro použití na mošt, cukroměr na roztok cukru ve vodě, proto v moštu ukazuje víc, než je skutečný obsah cukrů.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|