Domácí víno - základní problémy



mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 33.96 (?)
18.9.2013 15:47
Bourlive kvaseni nastalo hned nasledny den, pokud budu chtit ochutnat burcak, kdy je vhodna doba? V prubehu bourliveho kvaseni nebo az po uplnem ukonceni kvadeni? Dnes asi dodam kvasinkam vyzivu..
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 133.163 (?), 17.9.2013 14:20

Prosím o radu, chci zkusit burčák a nejspíše bude nutné doslazení (stolní odrůdy), kolik cukru na jeden stupeň sladkosti a množství šťávy se tak dává?

Dostal jsem radu 1,25 kg cukru na stupeň, ale někdo říká na 10 litrů, jiný zase na 100 litů šťávy.

                     
host - 178.235 (?), 17.9.2013 14:35

To je dobrý vtip, ale na deseti litrech by to doslazení asi už ani nekvasilo.

                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 133.163 (?), 17.9.2013 14:47

Ověřoval jsem si to u dalšího človíčka, takže 1,25 kg / 100 l / °.

                     
mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 33.96 (?), 18.9.2013 15:47
Bourlive kvaseni nastalo hned nasledny den, pokud budu chtit ochutnat burcak, kdy je vhodna doba? V prubehu bourliveho kvaseni nebo az po uplnem ukonceni kvadeni? Dnes asi dodam kvasinkam vyzivu..
                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 18.9.2013 16:33

Já vypresoval Kodrjanku, z jedné bedýnky na maso hroznů bylo 15 l šťávy, sladkost bohužel jen 10°. Dvě kila cukru spravily sladkost na 21°, dal jsem špetku Pyrosulfitu a už je to v butylce na kvašení, jen je potřeba aby se to zahřálo protože bobule a šťáva z nich doslova zábly do ruk, bo dnes ráno bylo 6°C. Vypadá to hrozně ale snad to bude pitelné, a možná to bude i lepší než některé ty sraˇky co vydávají na stáncích za burčák, já to mám alespoň z hroznů.


Vypadá to jako by to mělo hnědku 8o))))
Vypadá to jako by to mělo hnědku 8o))))
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 57.250 (?), 19.9.2013 13:45

Hnědá barva je OK, jak začne kvašení, tak mošt zbledne. Burčák v podstatě nelze pokazit,  jen prošvihnout termín.

                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 19.9.2013 18:27

Už to bublá! cheeky

                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 22.9.2013 18:02

Burčáček už je mňam, je to však ještě taková šťávička, musí se to hlídat aby to bylo akorát a neřízlo se to. My to máme rádi sladké.

Burčák z Kodrjanky.
Burčák z Kodrjanky.
                     
mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 22.9.2013 18:10

No dnes je to přesně týden, co jsme sklízeli, tak si říkám, jaký je další postup, neví někdo co mě zrovna čeká?

                     
babra - (11) - 73.68 (?), 19.9.2013 23:48

Nesoulad měření cukroměrem a moštoměrem je v pořádku, moštoměr měří obsah zkvasitelných cukrů - hustota moštu je zvyšována nejen cukry, moštoměr je cejchován pro použití na mošt, cukroměr na roztok cukru ve vodě, proto v moštu ukazuje víc, než je skutečný obsah cukrů.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci9.6.2025
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika