Jak vytvořit typickou anglickou zahradu: Průvodce krok za krokem

Anglické zahrady jsou známé po celém světě pro svou eleganci, klid a harmonii. Tyto zahrady se vyznačují precizním designem, bohatým rostlinným životem a promyšleným uspořádáním. Pokud si přejete vytvořit svou vlastní typickou anglickou zahradu, tento průvodce vám poskytne krok za krokem instrukce a tipy, jak toho dosáhnout.

Plánování a design

Prvním krokem při vytváření anglické zahrady je plánování a design. Zvažte velikost vaší zahrady, terén, dostupný prostor a vaše preference. Zvažte také, zda chcete mít v zahradě různé zóny, jako je květinová zahrada, trávník, vodní prvky nebo zahradní cesty. Nakreslete si hrubý plán zahrady a promyslete si, jaké prvky byste chtěli začlenit.

Trávník a cesty

Anglické zahrady mají často velký důraz na trávníky a cesty. Pokud chcete dosáhnout typického anglického vzhledu, zvolte kvalitní druh trávníku a pravidelně ho sekejte a udržujte. Přemýšlejte také o zakomponování oblouků, labyrintů nebo kamených cest, které dodají zahradě charakteristický ráz.

Květiny a záhony

Květiny jsou klíčovým prvkem anglických zahrad. Zvažte výběr barev a druhů rostlin, které se hodí k vašemu vkusu a designu zahrady. Vytvořte záhony s různými vrstvami kvetoucích rostlin, které budou kvést po celý rok. Zahrňte do své zahrady růže, levandule, tulipány nebo další oblíbené rostliny anglických zahrad.

Vodní prvky a sochy

Pro přidání elegance a klidu do anglické zahrady uvažujte o zahrnutí vodních prvků, jako je fontána, jezírko nebo vodopád. Tyto prvky poskytnou zahradě zvuk vody a přírody. Pokud máte rádi umění, můžete také zahrnout sochy nebo jiná podobná umělecká díla do zahrady, které dodají jedinečný charakter.

Zahrada na posezení

Anglické zahrady jsou často místem pro relaxaci a posezení. Zahrňte do své zahrady venkovní nábytek, který bude vhodný k anglickému stylu, jako jsou dřevěné lavice, židle nebo altány. Vytvořte příjemné místo pro odpočinek, čtení nebo posezení s přáteli a rodinou.

Pravidelná údržba

Aby vaše anglická zahrada vypadala krásně a udržovaně, pravidelná údržba je nezbytná. Pravidelně sekejte trávník, odstraňujte plevel, zalévejte rostliny a udržujte vodní prvky čisté. Pravidelná péče a údržba zajišťují, že zahrada bude vždy v dokonalém stavu.

Závěr

Vytvoření typické anglické zahrady vyžaduje plánování, péči o detaily a lásku ke krajině. S tímto průvodcem jste se seznámili s kroky a tipy, jak si takovou zahradu vytvořit. Nezapomeňte si přizpůsobit design své zahradě a vybrat rostliny, které vám nejvíce vyhovují. Vytvořte si vlastní malý kousek anglického ráje a užívejte si jeho krásu a klid.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno