Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Slivoně > Čím doplnit skladbu sadu

Čím doplnit skladbu sadu


host - xxx.xxx.234.255 (?)
19.5.2016 20:56

Tak pre Elenu je asi 450 metrov už asi veľa, ale v stredných polohách je výborná.Aká je Elena v okolí Parubíc pán Petr?    

Škoda tej Hanity že je dosť citlivá na šarku, ale do oblastí kde nie je šarka je veľmi vhodná.                                                                                                     Jano

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3   
            

Čím doplnit skladbu sadu


Petr z Pardubic (7113) - xxx.xxx.70.240 (?), 18.5.2016 21:00
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nějaký ten myrobalánek Vám jistě rád doporučí Miloš. S tou Althanovou máte bohužel pravdu, taky se nějak nemůžu dopracovat k dobré kvalitě. Zelená renglóda je ovšem delikatesní, tedy pro mě. Kvetení a plodnost je proti vedlejší Althanově zatím bídná. Jinak ty "kompůtky" ze Zelené renglódy to je lahůdka. Letos budu moct porovnat zrání Hermanu i Ruth Gerstetter, uvidíme. Těším se na obě. Juna by měla zrát společně s Hermanem, takže se jedná také o velmi ranou odrůdu slivoně. Tipala má také něco. Opál je velmi slušná slíva, vypadá spíše jako renglóda a zraje dříve než Oullinská, z které byla vyšlechtěna. Jistě si pořiďte tu Hanitu. Zkouším ji v 600 metrech, ale nevím, jestli mně jí dříve místní "neproženou komínem", společně s dalšími novými pološvestkami.

Připojit reakci   
         

Čím doplnit skladbu sadu


host - xxx.xxx.234.255 (?), 19.5.2016 20:56
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak pre Elenu je asi 450 metrov už asi veľa, ale v stredných polohách je výborná.Aká je Elena v okolí Parubíc pán Petr?    

Škoda tej Hanity že je dosť citlivá na šarku, ale do oblastí kde nie je šarka je veľmi vhodná.                                                                                                     Jano

Připojit reakci
            

Čím doplnit skladbu sadu


host - xxx.xxx.208.210 (?), 23.5.2016 13:22
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To jste nikdo opravdu plody z nových šlechtění neochutnal? Zajímalo by mě srovnání s již profláknutými druhy - domácí, hanita...

Připojit reakci
               

Čím doplnit skladbu sadu


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.236.1 (?), 23.5.2016 14:37
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já tedy ne.
Na sobotní exkurzi v lihovaru Rudolf Jelínek mě překvapila skladba švestkových odrůd, které firma vysázela na mnoha desítkách hektarů v olkolí Vizovic. Ve výčtu chybí nejčastěji přetřásané a chválené sorty - tedy Domácí, durancie a všechny Topy, včetně Toptaste. Naopak je zastoupena letní Katinka. Nevylučuji, že svou roli (samozřejmě krom citlivosti k šarce) může hrát vhodnost ke sklízení setřásači.

Připojit reakci
                  

Čím doplnit skladbu sadu


host - xxx.xxx.141.126 (?), 23.5.2016 15:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu) Připojit reakci
                     

Čím doplnit skladbu sadu


hugovotr (556) - xxx.xxx.16.188 (?), 23.5.2016 15:22
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Někdy v únoru se na fóru vyskytoval vcelku svérázný pán se sadem v Petrově, který vychvaloval Jofelu. Zkuste pohledat.
Připojit reakci
                     

Čím doplnit skladbu sadu


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.236.1 (?), 23.5.2016 15:43
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano, tu stránkujsem viděl. Proto mě překvapilo, že v uváděných odrůdách přibyla (krom lepotice) taky Katinka a o Toptaste už nemluvili

Připojit reakci
                        

Čím doplnit skladbu sadu


host - xxx.xxx.139.237 (?), 23.5.2016 16:12
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já nějak nechápu proč lihovarníci, nejen Jelínek, stále pěstují Lepotici.
Pozůstatek doby kdy byl velmi omezený sortiment? Ale ta už je dávno pryč!

Rafael.

Připojit reakci
                           

Čím doplnit skladbu sadu


host - xxx.xxx.89.194 (?), 23.5.2016 22:29
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Jelínek vysadzuje ešte hagantu a opelovač stenly. ja mam hagantu no opelovač bude musiet stačit bystrická, toptaste a durandzia
Připojit reakci
                           

Čím doplnit skladbu sadu


host - xxx.xxx.47.253 (?), 24.5.2016 16:51
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To máte jako s mým sousedem. Též si nenechá vymluvit, že "nejlepší na pálení je Stanley a ještě větší Topcosi". Tvrdí - je toho hodně, bečka rychle přibývá a má to šťávu. Na mé argumenty, že nositelem chuti jsou slupky a pecky, objemu pálenky cukry, nedbá. Mittwoch

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Fórum pro chovatele - domácí miláčci, psi, drůbež, králíci, včely, krmiva, pelíšky
Chov pstruhov9.7.2020
Hrdličky8.7.2020
Chov pstruhov6.7.2020
Chov pstruhov2.7.2020
Teplota v kurníku2.7.2020
Teplota v kurníku1.7.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů