Expanzní likvidátor hryzců - krtků Kieferle W2. Je učinný?



host - 149.37 (?)
19.11.2013 18:43

P.19.98 no mohl by jste tu prosím dát foto té vaší pasti?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
host - 49.113 (?), 19.11.2013 8:17

Díky za zkušenosti! Podstatně posunuly vývoj mých názorů. Já jsem si totiž předtím neuměl vyložit pojem "čerstvost". V poslední době jsem oslovil několik internetových prodejců s konkrétní specifikací, ale mám smůlu - nekomunikují! Můj pozemek je na venkově. Okolí a intenzita přímo nahrává krtčí populaci. Ačkoliv, jsou zde zase predátoři - kočky, lasičky, kuny... Je ve svahu. Na jeho vrcholu je půda hlinito-písčitá, dole hlinito-jílovitá. Neshledávám že by to mělo vliv na vkus krtků. Možná (!) bych mohl tvrdit, že jedno místo nemilují. Část pozemku vytrvale, a již asi 4 roky "randapuji". Tam se asi žížalkám moc "nepáčí". Invektivy, že je to "prasárna" si vyprošuji!

Ještě moje zkušenosti - pasti a krtek:

Měl jsem snad všechny druhy pastí, trubkové, kleštové i švýcarské. Nemohu říci že nefungují. Každá má na svém kontě pár "vroubků". Nicméně po prvních úspěších se následují jen neúspěchy. Navzdory mým zkušenostem. Pasti teď obcházejí, zahrnují, prostě si se mnou hrají na "schovku". Pasti jsem odložil na budoucí léta, až bude čas na loveckou euforii! Vyžadují denní péči. A také přehled! Vícekrát se mě už stalo, že jsem si drahou past rozmašíroval sekačkou nebo přejel traktůrkem, takže už jsem ji nenašel (i když měla vlaječku).

Dusíkaté vápno by mě nevadilo. Zároveň i pohnojí. Optimista ale nejsem. Zkoušel jsem i Bros přípravek, který je na bázi karbidu vápna + něco na krtky a také jsem byl zklamán. Známý používal "ostrý" karbid a také neuspěl. Plyn do děr, vyplavování vodou nebo močůvkou - stejná historie. Kdybych ještě vzpomínal, asi bych došel na konec seznamu použitelných prostředků. Za dosud nejúčinnější považuji dýmovnice, výsledek je ale dočasný. Funguje to cca rok, potom je to asi znovu obyvatelné. Hlavně je to ale moc drahé. Jedno "čmoudnutí" za 20. To bych musel mít továrnu...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 142.9 (?), 19.11.2013 8:30

Po dýmovnici rok klid, no to by bylo super! Opravdu ROK dají pokoj?

A sirné knoty co používají včelaři by nefungovaly? Jsou levné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 179.38 (?), 19.11.2013 11:05

Letos jsem na krtka použil dymovnici od BROSu v místě, kde bych si jinak (pod zatravňovací dlažbou)neporadil.Stačila jedna, pak byl pokoj.

Byla tady debata, zda se krtci taky přemisťují po povrchu, nebo jen v zemi.Před půl rokem ,jistě si někteří vzpomenou byl v televizi zajimavý dokument o krtčím životě.V tomto dokumentu se krtci přemísťovali hojně i na povrchu.

Musím říci, že u nás krtka na povrchu nespatříte.Mě se to za celý život nepodařilo.Občas jsem spatřil (jednou za deset let) krtka přejetého na komunikaci, takže to nemohu vyloučit.To zda krtci migrují v zemi, nebo na povrchu může souviset s pevnosti okolní půdy(skaliny, skalnaté podloží, ucelená,ubitá půda, bažinaté,mokré celky, komunikace).U nás je velmi dobrá půda,hlubší půdní profil.

Jinak ještě přidám své metody.Krtky jsem začal živé vyrývat, a přemísťovat na pozemek mimo zahradu, kde tolik neškodí asi před pěti léty.První tři roky se úlovky pohybovaly v řádu do deseti kusů za sezonu.Loni, ani letos jsem nechytil ani jednoho.Né že by nebyli, ale jejich stav rapídně poklesl.Na zahradě máme snad dva kusy, kteří navíc navštěvují i sousedovic pozemky.Všimnul jsem si, že mi dělají dobrou práci v místě výsadby stromků.Okolní půda je velmi dobře prokypřená, a zamezují tím tak utužení okolí.Toto je vhodné především u meruněk, protože ty jsou velmi náchylné na udušení kořenů.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 19.11.2013 12:04

Obdivuji ty, kteří umí odlovit krtka pomocí motyky, či rýče. Také jsem se kdysi o to tenhle způsob lovu párkrát pokoušel. Vždy to probíhalo zhruba tak, že z dálky jsem zahlédl, jak nadzvedává vršek krtiny. I došel jsem si pro motyku, opatrně se připlížil ke krtině na dostřel, samozřejmě proti směru větru. A čekal, čekal, …. a... nic! Po pár minutách (které neuvěřitelně se vlečou), přibližně tak po třech, max. pěti, jsem ztratil trpělivost a vzdal to. Krtek se mi dole smál. Jednou se ale zadařilo a krtina se přede mnou opravdu začala pohybovat.  Lovecké vzrušení dostoupilo vrcholu. Slušně mířená rána motykou k patě krtiny pod tušeného krtka, vyhození hlíny do vzduchu a kde byl krtek? Samozřejmě - nikde! Od té doby tenhle způsob lovu nepokouším, nemám na to.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 149.37 (?), 19.11.2013 18:43

P.19.98 no mohl by jste tu prosím dát foto té vaší pasti?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 19.98 (?), 19.11.2013 22:13

Foto sem nedodám neboť k tomu nevlastním technikuJe to skutečně na denodenní kontrolu ale mě funguje. Zrovna dnes se mi po delší době povedl další kousek.Včera mi ji v jemné navážce krtek podryl -prostě před spouští vyhloubil přímo pod pastí další chodbu a doslova ji podešel. Dneska to ale už dopadlo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 20.11.2013 10:34

Vítr je k ničemu, krtek se pod zemí řídí sluchem a vibracemi. Když by jste stál bos, možná by slyšel i váš tep. Motykou by jste ulovil leda tak krtka v době říje, když by vnímal blízkou samičku více než lovce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 200.122 (?), 20.11.2013 21:26

Krtek má především vynikající čich. A představte si, že osobně znám dva lidi, kteří podobným způsobem dokážou zlikvidovat ročně několik krtků. Motykou. Já jsem si problém „krtek" na svém pozemku vyřešil jinak. Pomocí mechanických pastí. Dřív jsem krtka považoval za noční můru, teď se situace změnila a já se docela těším na to, až se zase nějaký cestovatel na zahradě objeví, abych si ho chytil. Mám to už skoro jako hobby.smiley

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 20.11.2013 21:55

ano, o jeho čichu nepochybuji, jen aby něco cítil, musí se k němu pach pod zem dostat.  Pokud se pach k němu nedostane a po zahradě se pohybujete často, čichem nepozná, kde aktuálně jste. Pokud máte boty s měkou podrážkou (tedy něco na opačné straně než jsou holínky), nevylučuji, že někdo dokáže lovit i motykou. Sám jsem byl jedou úspěšný s rýčem na dvorku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
jiva2404 - (3) - 50.237 (?), 21.11.2013 11:11

Mohl byste, prosím, blíže specifikovat vámi používané DV?

Eventuelně výrobce, dodavatel!

Děkuji! 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika