Asi tykev má to 40 kg. Ví někdo co to je?
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
host - 69.62 (?), 3.10.2010 19:31
Letos jsme zasadili jenom do čtyř jamek aby úrody nebylo tolik, druhá úroda menších plodů je ještě na poly. Letos cuketodýně nemají oranžové proužky protože bylo málo sluníčka, nic méně úroda vystačí na celý rok a ještě budem muset rozdat. Zkusím cuketodýni zavařit stejně jako zelí na kyselo a uvidím jak bude chutnat i zavařená. Jinak vařená a na x způsobů je výborná. Podle mne je to plodina budoucnosti. Nemusí se o ni člověk starat ani ji stříkat postřikem jenom se zasadí jednou okope a pak v ní tráva neroste pro velký rozměr listů a šlahounů. Mohu jen doporučit. Nejchutnější jsou z ní dýňáky jako bramboráky, guláš, čína, polévka. Jinak ji můžete přidávat úplně do všeho i na zahuštění čehokoli. Je z ní výborná bábovka nebo buchta a zelí s jablky.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 116.7 (?), 4.10.2010 8:00
Dobrý den, zdravím!
Také jsem sklidila 2 cuketodýně, nicméně jsem dost zklamaná tím, že nejsou vevnitř tak krásně oranžové, jako na zdejších fotkách. Také mají uprostřed na řezu dost velký kruh se semeny, a kolem toho uzoučký kroužek žluté barvy, který se dá zpracovat. Je to snad tím, že nebylo dost slunce? Vy máte lepší plody? I dýně hokkaido mají oranžovou dužinu prokvetlou zeleným proužky, nejsou tak krásné jako loni. Díky za zprávu, Helena
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 69.62 (?), 5.10.2010 13:37
Letošní dýně jsou o půl metru menší je to tím že bylo krátké a studené léto pokud nejsou ve vnitř dost oranžové jsou nezralé. Nicméně menší plody jsou uvnitř zelené a je pořeba zpotřebovat hned životnost je u nich jako u cuket. Před 14 dny jsme vyhodili poslední dýni z loňské úrody. Je potřeba je skladovat při v suchém a teplém sklepě při teplotě 19 stupňů.
Tahle má na délku 72 cm a obvod 94 cm
Jádra jsou poživatelná po usušení, ale musí se rozbít loupáčkem na ořechy.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 5.149 (?), 26.12.2011 23:24
Předesílám: Nekamenujte mě, ani mně neposílejte sprosté reakce. Naspíši zde pouze to co si myslím.
Podle mne je celá paní Svobodová z Hodonína 172.198 a její úžasná cuketodýně (snad kříženec tykve plazivé a tykve keříčkové?) krásná fikce. Její velikost 130 cm na délku a průměr 50 cm by se jistě uplatnila v daleko důležitějších zemích než je naše vlast, například v USA nebo CCCP.
Jinak mám pocit, že paní Svobodová má ve sklepě stejné lino jako 69.62 později Marmisa (aspoň se mi tak zdá dle prvních zveřejněných fotek). Ale možná se mýlím.
Jinak diskuze o Lungo di Napoli je velmi pěkná a díky za ni.
Mr Big
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 69.62 (?), 3.1.2018 14:19
Ano ve sklepě máme toto lino, dosloužilo v domě, tak šlo do sklepa. Asi máme opravdu jedinečný exemplář dýně, zrovna ho jím syrový, na začátku chuť mrkve, pak chuť melounu a pak chuť kivana a pěkně chroupe jako mrkev. Když jsem to poprvé zasadila měla jsem na zahradě zasazeno to po čem to chutná. Po několika letech se nám zase pokřížili takže máme k těmto další novou odrůdu celou oranžovou a tak chutná jako plně jako mrkev a je také tak tvrdí, takže nepěstuji již mrkev, ale tuto dýni. Tyto dýně musí mít obrovské množství betakaroténu. Když dáváme nadbytky slepicím a pak po čase jdou slepice do plévky mají játra stejně oranžovou barvu jako dýcně uvnitř. Velikost dýně záleží na zálivce a hlavně na draslíkovém a hořčíkovém hnojivu. Na poli musí být skoro do zámrazu aby vevnitř dozrály a tak vydrželi rok. Jinak nedozrálé shnijí. Malé nedozrálé dýně jsou výborné a chutnají úplně jinak, dáváme je na velké kusy péci k masu nebo do polévky.. Dýně jsou opravdu tak velké, že se nadají sníst celé takže zavařujeme do čalamád a nadbytek slepicím a rozdat.Stačí tři až čtyři sazenice na celý rok. Jinak je jich moc.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|