Ano ve sklepě máme toto lino, dosloužilo v domě, tak šlo do sklepa. Asi máme opravdu jedinečný exemplář dýně, zrovna ho jím syrový, na začátku chuť mrkve, pak chuť melounu a pak chuť kivana a pěkně chroupe jako mrkev. Když jsem to poprvé zasadila měla jsem na zahradě zasazeno to po čem to chutná. Po několika letech se nám zase pokřížili takže máme k těmto další novou odrůdu celou oranžovou a tak chutná jako plně jako mrkev a je také tak tvrdí, takže nepěstuji již mrkev, ale tuto dýni. Tyto dýně musí mít obrovské množství betakaroténu. Když dáváme nadbytky slepicím a pak po čase jdou slepice do plévky mají játra stejně oranžovou barvu jako dýcně uvnitř. Velikost dýně záleží na zálivce a hlavně na draslíkovém a hořčíkovém hnojivu. Na poli musí být skoro do zámrazu aby vevnitř dozrály a tak vydrželi rok. Jinak nedozrálé shnijí. Malé nedozrálé dýně jsou výborné a chutnají úplně jinak, dáváme je na velké kusy péci k masu nebo do polévky.. Dýně jsou opravdu tak velké, že se nadají sníst celé takže zavařujeme do čalamád a nadbytek slepicím a rozdat.Stačí tři až čtyři sazenice na celý rok. Jinak je jich moc.