|
Zakalená slivovice
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|
|
xxxyyy - (7) - 233.144 (?) 5.1.2010 18:46
Já si myslím, že nějaká meď by tam být měla, váže na sebe síru.A nemůže to být že se mi to zakalí, že při přepalování plním kotel ze3/4jestli ho nedávám moc plný?Ale je mi divný, že tak 13l vyteče krásně čistý a pak se to začne kalit! A nebo může na to mít vliv přestupník nebo výška klobouku?A co myslíte mohlo by pomoci kdybych dovnitř kolony v prostoru klobouku zabudoval něco jako je katalyzátor vyplněný střípky skla nebo skleněných korálků a kosky mědi aby cestou do přestupníku páry přes to procházeli.Myslíte že by se to mohlo vyčistit???
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.205 (?), 28.11.2010 15:36
To je bohužel omyl, že měď nepomáhá a velká přednost měděných aparatur. V ovocných máčích hlavně z peckovic, se vyskytuje ethylkarbamat NH2COOC2H5, který je podezřelý z kancerogenity. Jeho množství, které by se mohlo do destilátu dostat je různé, nicméně dnešními analytickými metodami snadno dokazatelné. Kovová měď tvoří s touto sloučeninou nerozpustný produkt a takto jej z destilátu odstraňuje. Proto je výskyt kovové mědi v destilačních aparaturách důležitý a nesmí se podceňovat, to víte EU. slosar-petr@seznam.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 58.223 (?), 29.1.2011 14:41
Není to pravda, přitomnost mědi je při destilaci pálenek velice důležitá z jiných důvodů. Nejedná se o otázku zakalení produktu. Na měď se váže ethylurethan, který se uvolňuje při destilaci kvasu a přecházel by jinak do destilátu. Tato sloučenina je kancerogen, jehož přítomnost v alkoholickém nápoji je ze zdravotních důvodů nežádoucí. Právě proto i u kolonových pálenic, které jsou celé vyrobeny z nerezu, je do cesty par vložen "katalyzátor". Je to uzavřený blok, ve kterém je složen zvlněný měděný plech o velkém povrchu. Jeho úkolem je na sebe vázat tuto rakovinotvornou látku. Takže závěrem lze konstatovat, že destiláty, které při výrobě nepřišly do styku s mědí, mohou sice dobře vypadat a chutnat, budou však pro citlivé jedince nebezpečné.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 78.5 (?), 26.1.2010 7:14
Ano teplota chladiče má vliv a zásadní, chemicky to vysvětlit neumím, ale skuste držet teplotu třeba na 10 st a nebude se vám kalit ani při dokapu 20 %, jako k pití už to jasně není, proto píšu SKUSTE
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|
Nápady na zahradu, které vás udrží venku celé léto
Pohled na rozlehlý prostor za domem by vás měl přimět přemýšlet o nápadech na zahradu. Zadní část je...
Rostliny, které byste nikdy neměli pěstovat společně
Ať už jste začínající nebo zkušený zahrádkář, pravděpodobně znáte doprovodnou výsadbu, tedy výsadbu ...
Jedlé půdopokryvné rostliny, které dodají barvu vaší zahradě
Půdopokryvné rostliny mají v krajině mnoho výhod – mohou potlačit plevel, omezit erozi na svaz...
Nejlepší doprovodné rostliny pro rajčata, aby se jim dobře dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, možná byste měli zvážit pěstování doprovodných rostli...
Chutné domácí sirupy pro přípravu těch nejlepších limonád!
Jaro je v plném proudu a pojďme si říci, že taková vychlazená domácí limonáda, kterou si vychutnáte ...
|
|
|
|