Jak pečovat o olivovník v květináči ve středomořském stylu?

Olivovník
Zdroj: www.yourhomeandgarden.co.

Naše nedávné okouzlení interiéry ve středomořském stylu nevykazuje žádné známky zpomalení. Všichni chceme napodobit tu neformální, uvolněnou rustikální atmosféru, která je synonymem pro dovolenou. Teplé tóny a bílé prádlo vás zatím dostanou, ale pokud chcete do svého domova skutečně vnést středomořskou estetiku, měli byste se podívat na jednu z jejich nejikoničtějších rostlin. Jak pečovat o olivovník v květináči ve středomořském stylu?

Olivovníkům se na Novém Zélandu daří stejně dobře jako na pobřeží Středozemního moře. Ačkoli je tento starobylý druh typicky venkovní rostlinou, stává se oblíbenou volbou pro zahradníky v interiéru, zejména v moderních venkovských domech. Díky svým jemným, měkce zeleným listům a tenkým šedým větvím bude olivovník působit elegantně.

Proměňte tedy svůj domov v řeckou oázu s olivovníkem v květináči, ať už v interiéru nebo exteriéru, pomocí těchto praktických rad pro péči a sledujte, jak se mu daří.

Jak pečovat o olivovníky v květináčích

Olivovník evropský (Olea europea) je třeba zasadit do dostatečně velkého květináče, aby jeho kořeny měly prostor k růstu, jinak hrozí, že se stane „hrncovým“. Pokud jej naplníte směsí zeminy pro olivovníky, stromek získá další podporu, ale dobře poslouží i směs pro květináče. Jednou za pár let ji přihrňte čerstvou zeminou a fermentovaným hnojivem, aby se jí dařilo.

Jak pečovat o olivovník v květináči v interiéru

Jedním z nejoblíbenějších trendů v oblasti pokojových rostlin v posledních letech jsou pokojové stromky. Nejenže vnesou do vašeho prostoru estetiku inspirovanou přírodou, ale promění prázdný kout v zajímavost.

Protože jsou zvyklé růst venku, musíte se jen ujistit, že je doma postavíte na slunné místo. Občas je vynesete ven pro pořádnou dávku UV záření. Zalévejte je pravidelně, ale jen mírně, protože nemají rády přemokření.

Jak pečovat o olivovník v květináči ve středomořském stylu?
Zdroj: www.yourhomeandgarden.co

Jak pečovat o venkovní olivovník v květináči

Venkovní olivovníky vyžadují méně údržby, pokud jsou na slunném místě. Jelikož se jedná o ovocný strom, je vhodné je každoročně lehce prořezat. Obvykle na konci zimy, a odstranit tak větve, které jsou svěšené dolů. Postačí pravidelná zálivka, jen je netopte ve vodě.

Pokud v místě, kde žijete, často mrzne, může se vyplatit přenést je v zimě do interiéru, aby jim v chladném počasí nezamrzly kořeny.

Jak pečovat o olivovník v květináči ve středomořském stylu?
Zdroj: www.yourhomeandgarden.co

Celkově lze říci, že olivovník je nejen symbolickou rostlinou Středomoří, ale i skvělým doplňkem domova v moderním venkovském stylu. Bez ohledu na to, zda se rozhodnete mít olivovník v květináči doma nebo venku. Je důležité zajistit mu dostatek prostoru, slunečního světla a správnou údržbu. Sledujte naše praktické rady a užívejte si krásu a atmosféru, kterou olivovník do vašeho domova přináší. Jak pečovat o olivovník v květináči ve středomořském stylu je klíčovým krokem k tomu, abyste do svého domova přenesli autentickou atmosféru Středomoří.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno