|
Škrábavost pálenky
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
host - 236.138 (?), 27.2.2014 15:49
Proč filtrovat přes vatu? Dárci nepochybně věděli, že nepoužili k naředění vodu s nízkým obsahem minerálů (např. kojeneckou), a že se může stát, že se v destilátu objeví zákal. Vhodný přídavek cukru do hotového destilátu přispívá k vjemu jemnosti, ale musí se s tím moc opatrně, aby se to nepřehnalo. Pokud byste si to chtěl zkusit, doporučuji rozpustit kávovou lžičku cukru v malém množství vody na 10 l slivovice. Zajímavé je, že třeba jablkovice snese cukru mnohem víc a nepozná se to sladkostí, ale to není Váš případ. Kovový uzávěr je jistě vhodný, mně se osvědčil kvalitní korek, špuntovačka a zalití povrchu korku včelím voskem. Je to trochu pracné, ale má to výhodu v tom, že se destiláty tak snadno nevypařují, kovový uzávěr povolíte snadno. slosar-petr@seznam.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 26.2.2014 17:22
Zde bych chtěl připojit, že je málo pálenic, kde vám spočítají objem čistého alkoholu ze dvou nebo více vzorků různé koncentrace.Zdržuje je to v práci, která musí "odsýpat".Ke škodě těch, kteří mají rádi tu "primátorskou" nebo dokap použijí až podle jeho kvality. AB
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 19.119 (?), 25.11.2019 9:02
No nechci vám "bořit bábovičky" ale již následující příspěvek (13.11.2018 - 13:07), před který jse se "napíchl" sděluje, že to tak úplně není pravda. Tohle je jen "zažitá pověra" - viz další příspěvek o něco níže pod vámi (2.2.2019 11:59). Hezký den a "tu správnou žízeň"...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 57.149 (?), 13.11.2018 13:07
Z neznalosti jsem letos u svého prvního švestkového kvasu přidal ke každým 40l kvasu 4kg cukru. Po založení kvasu jsem si o tom teprve něco přečetl a po zbývající dobu se děsil toho, že bude škrábat.
Výsledkem bylo zhruba 27l (52%) palenky na 160l kvasu, chuťově jemná, dobře se pije, jen má slabší vůni. Takže škrábavost nemusí být nutně spojená s cukrem.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 53.50 (?), 13.11.2018 18:38
Tak to buďte rádi. To jste dopadli ještě velmi dobře.
To můj soused si založil kvas z nějakých raných švestek a docukřil ho. Normálně ten krystalový cukr do něj, do toho sudu nasypal!
*
No, před chvíli jsem se vrátil z jeho pohřbu. A údajně i pár hodin před skonem přestal vidět.
Sousedka mi pak tvrdila, že asi špatně ve sklepě oddělil úkap a že mu říkala ať tam ten cukr nesype. Že by ho mohl škrábat v krku.
Naneštěstí to skončilo daleko hůř!!!
Rafael.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
Okouzlující pohádkové zahrady, které rozproudí vaši představivost
Zde je spoustu okouzlujících nápadů na miniaturní vílí zahrádky, které rozproudí vaši představivost ...
Skladování a organizace hrnků na kávu: kreativní nápady
Dobře, přiznejme si to! Pokud jste se zastavili až tady, pak jste stejní závisláci na kávě jako já! ...
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
7 způsobů, jak zvětšit malou zahradu
Podívejme se, jak zvětšit malou zahradu. Zelená barva je mnohem silnější, než si myslíte. Je spojová...
|
|
|
|