|
Škrábavost pálenky
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
host - 236.138 (?), 27.2.2014 15:49
Proč filtrovat přes vatu? Dárci nepochybně věděli, že nepoužili k naředění vodu s nízkým obsahem minerálů (např. kojeneckou), a že se může stát, že se v destilátu objeví zákal. Vhodný přídavek cukru do hotového destilátu přispívá k vjemu jemnosti, ale musí se s tím moc opatrně, aby se to nepřehnalo. Pokud byste si to chtěl zkusit, doporučuji rozpustit kávovou lžičku cukru v malém množství vody na 10 l slivovice. Zajímavé je, že třeba jablkovice snese cukru mnohem víc a nepozná se to sladkostí, ale to není Váš případ. Kovový uzávěr je jistě vhodný, mně se osvědčil kvalitní korek, špuntovačka a zalití povrchu korku včelím voskem. Je to trochu pracné, ale má to výhodu v tom, že se destiláty tak snadno nevypařují, kovový uzávěr povolíte snadno. slosar-petr@seznam.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 26.2.2014 17:22
Zde bych chtěl připojit, že je málo pálenic, kde vám spočítají objem čistého alkoholu ze dvou nebo více vzorků různé koncentrace.Zdržuje je to v práci, která musí "odsýpat".Ke škodě těch, kteří mají rádi tu "primátorskou" nebo dokap použijí až podle jeho kvality. AB
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 19.119 (?), 25.11.2019 9:02
No nechci vám "bořit bábovičky" ale již následující příspěvek (13.11.2018 - 13:07), před který jse se "napíchl" sděluje, že to tak úplně není pravda. Tohle je jen "zažitá pověra" - viz další příspěvek o něco níže pod vámi (2.2.2019 11:59). Hezký den a "tu správnou žízeň"...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 57.149 (?), 13.11.2018 13:07
Z neznalosti jsem letos u svého prvního švestkového kvasu přidal ke každým 40l kvasu 4kg cukru. Po založení kvasu jsem si o tom teprve něco přečetl a po zbývající dobu se děsil toho, že bude škrábat.
Výsledkem bylo zhruba 27l (52%) palenky na 160l kvasu, chuťově jemná, dobře se pije, jen má slabší vůni. Takže škrábavost nemusí být nutně spojená s cukrem.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 53.50 (?), 13.11.2018 18:38
Tak to buďte rádi. To jste dopadli ještě velmi dobře.
To můj soused si založil kvas z nějakých raných švestek a docukřil ho. Normálně ten krystalový cukr do něj, do toho sudu nasypal!
*
No, před chvíli jsem se vrátil z jeho pohřbu. A údajně i pár hodin před skonem přestal vidět.
Sousedka mi pak tvrdila, že asi špatně ve sklepě oddělil úkap a že mu říkala ať tam ten cukr nesype. Že by ho mohl škrábat v krku.
Naneštěstí to skončilo daleko hůř!!!
Rafael.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
|